Abydos - The Little Boy's Heavy Mental Shadow Opera About the Inhabitants of His Diary (2004)

Duitsland
Label: Inside Out

1. The Inhabitants of His Diary
  2. You Broke the Sun
  3. Silence
  4. Far Away from Heaven
  5. Coppermoon (The Other Side)
  6. Hyperion Sunset
  7. God's Driftwood
  8. Radio Earth
  9. Abydos
  10. Green's Guidance for a Stategy Adventure Game
  11. Wildflowersky
  12. A Boy Named Fly
avatar van vigil
er onbekend blijkbaar...geheel ten onrechte overigens! De mensen die hem wel kennen geven in ieder geval wel erg hoge scores

avatar van c-moon
Een prachtige conceptplaat van Andy "Vanden Plas" Kuntz, hier omgedoopt tot Abydos !

Heb dit pas - samen met Vanden Plas trouwens - onlangs 'ontdekt'... en voorwaar, dat was een zeer welkome ontdekking, vooral en met name deze Abydos.....

Minder (prog-)metal dan Vanden Plas, minder bombastisch of 'zwaar' dan "Christ O" en... meer poppy & proggy....Ongeloofelijk goed dedaan... Vind deze zijsprong van de heer Kuntz fenomenaal goed..... Kuntz zingt enorm goed, de melodieën zijn enorm sterk en er wordt fantastisch goed gemusiceerd !!!!!

Een echte aanrader hoor !

Kingsnake
Redelijk geslaagd (al is ie wat lang) conceptalbum vd zanger van Vanden Plas.
Drummer van Vanden Plas doet ook mee, en twee mij onbekende multi-instrumentalisten.

De muziek lijkt ook een beetje op Vanden Plas, alleen zijn de gitaarsolo's minder indrukwekkend dan die van Stephen Lill.

Andy bewijst maar eens te meer hoe hij gegroeid is als zanger.
Een van de topzangers uit de progmetal, als je het mij vraagt.

avatar van Nakur
Deze rockmusical in Tim Burton kleuren blijft inderdaad indrukwekkend, ook na 5 jaar luisteren. Er zit zoveel kitch in, en tch is het geen kitch. Dan doe je het goed als artiest. Zéér goed. 4*

Kingsnake
Toch vind ik het jammer, dat, hoe de gitaristen ook hun best doen (en ze zijn beiden heel goed), Stephan Lill niet meedoet.