Bigelf - Cheat the Gallows (2008)

Rock / Pop
Label: Custard

1. Gravest Show on Earth (5:00)
  2. Blackball (7:02)
  3. Money, It's Pure Evil (3:18)
  4. The Evils of Rock & Roll (6:37)
  5. No Parachute (3:43)
  6. The Game (5:11)
  7. Superstar (3:46)
  8. Race with Time (4:28)
  9. Hydra (6:23)
  10. Counting Sheep (11:22)
knight3
Heerlijke mix van 70's rock: Deep Purple meets ELO (begintijd), Uriah Heep, Black Sabbath. Bombastisch, melodieus en afwisselend.

avatar van sdr
sdr
Leuk hoe ik hier 2 redelijke verschillende bands in terughoor; Black Sabbath en Pink Floyd. Prima afwisseld album.

avatar van kramerdude
Gave plaat, en een tour door europa met Opeth en Dream Theater incoming! i gotta goooooo there

manitobas
Toch één van de betere platen van 2008!

Zoals Knight3 al schreef... Een heerlijke mix van 70's rock: Deep Purple meets ELO (begintijd), Uriah Heep, Black Sabbath. Bombastisch, melodieus en afwisselend.

avatar van notsub
Mij doet dit nog het meest aan Deep Purple denken. Men put dus duidelijk uit het verleden en niet alleen qua stijl, maar ook qua sound. De wat versleten stem past goed bij de bluesy inslag van Bigelf's muziek. Ik miste de band bij het optreden in Rotterdam, maar ga dit zeker wat vaker draaien. De avontuurlijke composities en het lekkere geluid bevallen mij wel.

Een prachtig album, mooie composities en de sound doet zeker denken aan de jaren 70 maar tegelijkertijd klinkt het ook zeer modern. de perfecte mix van nieuw en oud.

avatar van Pink
Een van de beter albums uit 2008. Zoals al gezegd een prima mix tussen jaren 70 rock en hedendaagse elementen. Het optreden in Rotterdam was kort maar indrukwekkend. Live was de muziek wellicht nog indrukwekkender.

avatar van vielip
Fantastisch album! Heerlijke retro rock uit de 70's met af en toe een moderne twist.Het heeft een paar draai beurten nodig gehad om 'te vallen' maar dan heb je ook wat. Heb ze tijdens deze tour live gezien op Sweden Rock en ook live waren ze te gek!

avatar van vielip
Verdikke wat een fijne plaat is dit toch. Vandaag sinds heel lang weer eens op de draaitafel liggen. Was haast vergeten hoe goed dit is. Draag je bands als Deep Purple, Pink Floyd, Black Sabbath, ELO en dat soort prog en hardrock grootheden uit de seventies een warm hart toe dan moet dit album je absoluut smaken!