menu

Agent Fresco - Lightbulb Universe (2008)

mijn stem
3,83 (3)
3 stemmen

IJsland
Rock
Label: Kimi

  1. He Is Listening (0:56)
  2. Eyes of a Cloud Catcher (4:48)
  3. Silhouette Palette (3:00)
  4. Tiger Veil (5:24)
  5. Above the City Lights (4:07)
  6. Tape End (5:25)
totale tijdsduur: 23:40
zoeken in:
avatar van lebowski
Dit clubje gisteren Vera aan gort zien spelen, ben benieuwd of dit in de studio uit de verf komt. Wellicht kan jij er meer over vertellen Njal, als enige stemmer?

avatar van Njal
4,0
Als winnaar van de IJslandse Battle of the Bands kregen ze 20 uur studiotijd, en ik denk dat deze CD daarvan het resultaat is. Het geluid wijkt niet veel af van hoe de nummers live gespeeld worden, en daardoor klinkt de CD behoorlijk ongepolijst. In dat opzicht is dit meer een demo dan echt album. Alleen het laatste nummer wijkt kwa productie iets af, omdat onder het melodieuze gedeelte een dialoog gemixt is (een filmdialoog o.i.d.).
Zelf ben ik niet zo'n liefhebber van hardcore (valt dit daaronder ?), maar deze combinatie van melodieuze stukken met gitaaruitbarstingen vind ik prima verteerbaar. Daarom is dit één van de weinige albums die ik de laatste maanden regelmatig draai. Het wachten is op het eerste echte album dat voor eind vorig jaar was aangekondigd, maar blijkbaar nog even is blijven steken.
Nog een weetje : de zus van gitarist Þórarinn Guðnason is Lost in Hildurness.

avatar van lebowski
Dank, ga toch maar een luisterbeurt wagen. Het concert was in ieder geval om niet snel te vergeten, wat een energie en spelplezier!

avatar van Njal
4,0
Het Eurosonic optreden wordt komende zondagnacht/maandag bij Rockpalast uitgezonden.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:42 uur

geplaatst: vandaag om 09:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.