Celestial Season - Chrome (1998)

Label: RANA

1. Jupiter (5:56)
  2. Coming Down (1:59)
  3. Stardust (3:57)
  4. Monumenta (5:15)
  5. Retrosky (6:06)
  6. Trancewagon (4:59)
  7. Who Sent the Workers Back Underground (4:37)
  8. 21:20 Desire (4:48)
  9. Alooka's Boulevard (3:00)
  10. Millenarian Drive (7:07)
flebbie
Enorm vette plaat. Die zanger is echt ongelooflijk goed. Sterke songs ook. Hier mogen we als Hollanders best een beetje trots op zijn.

avatar van Martijn76
ben best een beetje trots inderdaad, maar vind lunchbox dialogues nog een stuk beter. maar petje af voor retrosky, da's echt een wereldplaat

Nieuwstad
Lekkere logge muziek. Perfecte kruising tussen Kyuss en Nirvana? Lomp en toch erg melodieus. Petje af voor Retrosky ja! Mooi rustig gitaar introotje.. en dan BAM!!

avatar van Faalhaas
Martijn76 schreef:
vind lunchbox dialogues nog een stuk beter

Ik niet. Deze is rauwer. Samen met Orange mijn favoriete CS plaat.

avatar van frolunda
Retrosky is inderdaad een geweldig sterk nummer maar ook de rest is meer dan goed.Heb deze plaat nog ergens liggen,ga hem meteen zoeken.En me ook eens in ander materiaal van Celestial season verdiepen want Chrome is de enigste die ik van hun ken.

avatar van jurado
? Ludo, verdraaid! 1*? Wellicht het proberen waard om dit album écht goed te luisteren.
Pareltje van eigen bodem.

avatar van Ludo
ha, ai!
ik heb 'm niet meer. Zou ie op de Spottiefaai staan? Vast.

Weet wel dat ik 'm in mijn middelbare schooltijd echt haatte. Maar, om me er gemakkelijk vanaf te maken, het is ook niet echt mijn genre.

avatar van Ludo
inmiddels staat ie voor t eerst in 15 misschien wel bijna 20 jaar aan. Met de oren van nu hoor ik wel dat de productie moddervet is, de riffs een tikkie cliche, de vocalen wat gemaakt, maar (uit)eindelijk kan ik me voorstellen dat de Nederlandse stonerscene hier aardig weg mee liep. Laat ik er, om ook respect te doen aan mijn jongere zelf, 2,5 ster van maken