Hungry Giant - [Under] Mining Skies (2008)

1 stem

13. Pre Scribed
  14. Early for Mic Check
  15. A Tear Can Travel Far
avatar van Rhythm & Poetry
Ik moest er even aan wennen, maar nu ik het een aantal keer beluisterd heb ben ik er wel erg over te spreken. De producties zijn simplistisch en bevatten soms wat live-instrumenten (of samples daarvan). Onder andere de gitaar, piano en viool zijn hierop te horen. Dat zorgt voor voldoende afwisseling en dat heeft zo'n rustig project wel nodig. De MC is vermakelijk door zijn geheel eigen stijl. Zijn teksten willen ook echt wat zeggen en zijn vaak wat somber. Hij beschikt zelf over de juiste emotie en komt daardoor goed over. Het gevoel van jaren 90 muziek in een nieuw jasje komt bij mij naar boven. Met Constant Elevation (mede door het sterke scratch werk) staat er voor mij ook nog eens een echte uitschieter op. Dat geeft het hele project toch wat extra. Dat nummer luidt een periode in met wat alternatievere muziek. De rustige electronische invloeden en met name de stem als instrument waren voor mij het meest wennen. Toch is dit voor een keer helemaal niet verkeerd; zeker omdat de MC onderwerpen aan de kaak stelt die mijn interesse weet te bewaren.

Sterke (ver)nieuwe(nde) hip-hop plaat, goeie beatsch.