Olivia - The Cloudy Dreamer (2007)

1 stem

Japan
Label: Cutting Edge

1. If You Only Knew (4:30)
  2. Stars Shining Out (4:46)
  3. Dreamcatcher (4:40)
  4. Who's Gonna Stop It? (4:33)
  5. Cloudy World (4:24)
  6. Cut Me Free (4:04)
  7. Wish [English Version] (3:45)
  8. A Little Pain (5:15)
avatar van reptile71
Bij "Het 'Ga dat album eens reviewen'-topic" is me gevraagd dit album te reviewen.
Uiteraard ga ik er dan open in. Ik ken dit niet, misschien wel een mooie ontdekking, je weet maar nooit.
Het album begint rustig, soort Evanescence-achtige ballad. Ik moet even ook aan Tori Amos denken, wat me enige hoop geeft. Die hoop wordt grof van de tafel geveegd met 'Stars Shining Out'. Rock met vrouwengebrul van het kaliber 13 in een dozijn. Precies het soort muziek dat ik verafschuw.
Vanaf dat moment ga ik helaas ook bevooroordeeld worden. Alle meest ernstige gedachten vliegen door mijn hoofd zoals songfestivalmuziek, kitserige gothic metal... aan dat soort dingen moet ik denken. Niet dat het dat is, maar dat zijn mijn associaties met deze soort muziek.
Van een nummer als Wish gaan mijn haren recht overeind staan. Met veel moeite luister ik het album af, met als enige geruststellende gevoel dat ik het daarna weer van mijn PC kan verwijderen om het nooit meer te hoeven horen.

Stemmen doe ik niet. Ik hou van allerlei muziek, maar dit is gewoon echt niet mijn genre.

avatar van MDV
MDV
Haha, is het echt zo waardeloos? Ik kan me herinneren dat ik het niet heel bijzonder vond maar dit klinkt wel heel eng .