menu

Urban Dance Squad - Mental Floss for the Globe (1989)

mijn stem
3,92 (255)
255 stemmen

Nederland
Rock / Hip-Hop
Label: Ariola

 1. Fast Lane (3:29)
 2. No Kid (3:39)
 3. Deeper Shade of Soul (4:02)
 4. Prayer for Demo (3:34)
 5. Big Apple (3:30)
 6. Piece of Rock (4:59)
 7. Brainstorm on the U.D.S. (4:03)
 8. The Devil (3:21)
 9. Famous When You're Dead (5:15)
 10. Mental Floss for the Globe (3:05)
 11. Hitchhike H.D. (3:22)
 12. Struggle for Jive * (4:04)
 13. Man on the Corner * (3:40)
 14. God Blasts the Queen (4:12)
 15. Struggle for Jive [Live] * (4:05)
 16. Big Apple [Live] * (3:57)
 17. Prayer for My Demo [Live] * (4:08)
 18. Brainstorm on the U.D.S. [Live] * (4:07)
 19. Hitchhike H.D. [Live] * (3:44)
 20. Deeper Shade of Soul [Live] * (3:44)
 21. Man on the Corner [Live] * (4:24)
 22. Underground [Live] * (5:15)
 23. Let Me Guide You [Live] * (2:46)
 24. .45 Caliber [Live] * (4:17)
 25. No Kid [Live / Electric] * (3:31)
 26. Fast Lane [Live] * (4:05)
 27. Famous When You're Dead [Live] * (8:15)
 28. Sunshine of Your Love [Live] * (2:39)
 29. God Blasts the Queen [Live] * (4:30)
toon 17 bonustracks
totale tijdsduur: 46:31 (1:57:42)
zoeken in:
avatar van Pinsnider
4,5
Wat! Is! Dit!!!?????
Slechts ÉÉN!!! Hele pagina over deze plaat op dit verder fantastische forum!!!!??????

Ik geef meteen toe; tot vandaag heb ik nooit de moeite genomen om deze plaat aan te schaffen en te beluisteren, maar nu hij hier op de draaitafel ligt te tollen snap ik meteen waarom Oor hem op 1 heeft gezet en snap ik meteen helemaal NIET waarom hier zo weinig berichten over zijn....

Normaalgesproken hoor je bij alle Nederlandse bandjes meteen dat ze het wel goed bedoelen, maar het ruikt altijd naar aardappelen of bloemkool (met een papje).

Zo niet bij deze plaat; internationale allure. Grensverleggend.

Geweldig!

En ik ga me net zo hard schamen dat ik deze plaat nu pas in zijn geheel hoor als alle formuleden die hier nog geen bericht hebben geplaatst

avatar van Hendrix4live
4,0
Steengoeie plaat. De mix van Hip-Hop en Rock is geweldig hier. Lekker rauw en strak gespeeld.
Vind hem alleen net wat minder dan Persona Non Grata, die hier op MuMe een lager gemiddelde heeft.

avatar van essence
4,5
Voor mij de beste UDS en een heel sterke plaat tout court en klinkt meer dan 20 jaar later nog steeds fris en dwingend. Veruit het beste wat Nederland muzikaal voortbracht in die dagen. Hail!

4,0
Onderschat maar ook zwaar overschat.
Fast lane, no kid zijn de absolute toppers, jammer dat de snelle no kid versie er niet op staat.
Vond het een geweldige lp indertijd, blijft niet veel van hangen en de platen daarna tja eerste divisie niveau.
Beste Nederlandse pop plaat? Smaken verschillen, bij mij komt die niet in de top 10 wel oa Ivy Green, Nasmak, Birdskin en El Pino's eerste bv.
Ze zijn wel belangrijk geweest ja, RATM is gewoon puur jatwerk al heeft UDS natuurlijk de hiphop ook niet uitgevonden.

bobbee
Ik heb nooit begrepen waarom Rudeboy verkondigde dat de Chili Peppers hun sound had gejat. Een grove zelfoverschatting en een historsche blunder want de Peppers bestonden al 6 jaar.

avatar van Aazhyd
1,0
bobbee schreef:
Ik heb nooit begrepen waarom Rudeboy verkondigde dat de Chili Peppers hun sound had gejat. Een grove zelfoverschatting en een historsche blunder want de Peppers bestonden al 6 jaar.


Nou ja, dit is toch typerend voor dat hele Urban Dance Squad?

haveman
In die tijd is dit volledig aan me voorbij gegaan. Ik was toendertijd helemaal leip van Iron Maiden en iets later kwam de grunge om de hoek kijken. Ik kon eigenlijk alleen Temporarily Expendable door die videoclip. Dat vond ik toen wel een goed nummer, maar heb me er nooit verder in verdiept. Wat werd er toen trouwens nog een goede muziek gedraaid op MTV.... Ik voel me net een ouwe lul.....

Maar goed, nu is het er toch van gekomen en ik moet zeggen dat ik best enthousiast ben. Heb gelijk de documentaire '5 jaar wanorde' gekeken en wat live optredens. Ik ben enthousiaster over het ontstaan van UDS en de live optredens dan over dit album. Wat een energie op het podium. En erg leuk om te zien dat mensen met zulke verschillende achtergronden samen zoiets tot stand brengen.

Wat betreft het album; ben ik voornamelijk enthousiast over de eerste 4 tracks. En aan de statistieken bij dit album te zien, ben ik niet de enige. Ik ga voor de verzamelaar die in 2006 is uitgebracht.

avatar van Hendrik68
4,0
Heb dit album ook voornamelijk vanwege hun live reputatie aangeschaft toen. Ik vond en vind het nog steeds een van de beste Nederlandse acts uit die tijd. Ik draai hem nog een paar keer per jaar. Niet te vaak, maar ik vind hem nog alleszins genietbaar. Vakwerk.

avatar van freakey
5,0
Meer dan fantastische Nedergenialiteit, eindelijk de 2cd met live in Hollywood 1990 bonus cd.... het is prachtig allemaal!

avatar van west
4,5
Als trotse plaatsgenoten van deze geweldige band reden we ooit eens begin jaren '90 naar Italië op dit onvoorstelbaar lekkere album. Je zal ook maar met zo'n debuutalbum op de proppen komen! En dan ook nog eens met zo'n tamelijk originele sound. Dames en heren wij praten hier over A Deeper Shade of Soul gecombineerd met a Piece of Rock. Hip Hop, Rock, Samples, Soul fraai gecombineerd tot een sterk geheel. Swingend, mooi en lekker tegelijk.

De vier prijswinnaars zitten aan het begin, wat een nummers zijn dat! Maar dat laat onverlet dat dit hele album staat als een huis. Zeker nummers als Brainstorm on the UDS & Famous When You're Dead. Het mooie is, dat ik 'm vandaag in 'als nieuw' conditie uit een 2e hands bak heb opgevist. Eindelijk: ik had alleen nog een mp3'je over... Er zit trouwens nog een stickertje op met Edison: die wonnen ze met dit album.

En oh ja: over die originele sound: Rage Against the Machine heeft zelf aangegeven dat hun sound duidelijk was beinvloed door het bezoeken van een concert van the Urban Dance Squad. En zo zullen er vast wel meer zijn. En oh ja: het klinkt 24 jaar later nog steeds geweldig!

avatar van freakey
5,0
Waarom zijn hier de bonustracks vervallen?

avatar van EttaJamesBrown
3,0
Ik heb vooral Pinkpopherinneringen in de vorm van Rocking Kolonia. Wat was ik toen dronken. Bij daglicht. UDS heeft mij er doorheen gesleept. Later zijn we allemaal wijzer geworden.

avatar van jurado
4,5
Enige écht goede plaat van UDS, baanbrekend zelfs!
De twee opvolgers zijn goed maar niet zo legendarisch als dit pareltje.

buizen
Goed album hoor. Destijds superheftig. Live on stage mocht deze band er ook zijn.
Nu klinkt het ietwat gedateerd maar als je er toen bij was kun je nooit meer een glimlach onderdrukken als je (livin' in a) Fast Lane hoort.
Net als Fatal Flowers zijn ze er zomaar mee opgehouden, jammer. Ego's. Fratsen.
It's a long way to the top if you wanna rock 'n roll: vraag de Stones maar eens, of de Earring.
3,5 sterren (destijds zeker 4,5).

avatar van Hendrik68
4,0
Wat doet die alternatieve titel er trouwens bij? Album heeft nooit een alternatieve titel gehad. The River van Springsteen kreeg vorig jaar ook ineens totaal ongevraagd een alternatieve titel. Weg met dat soort nare fratsen. Pure heiligschennis. Dit is een monument in de vaderlandse muziekgeschiedenis.

avatar van trebremmit
4,0
Hoort er ook niet bij, Hollywood Live zat bij sommige heruitgaven als live bonus album, maar is geen alternatieve titel. Ik zal het even verwijderen.

avatar van Poles Apart
4,0
trebremmit schreef:
Hoort er ook niet bij, Hollywood Live zat bij sommige heruitgaven als live bonus album, maar is geen alternatieve titel. Ik zal het even verwijderen.

En dan a.u.b. nog effe hetzelfde doen bij de overige vier Squad albums en het ziet er weer netjes uit allemaal

4,5
Als Nederlanders mogen we enkel trots zijn op UDS. Platen met internationale allure, geweldige muzikanten.

Het zit helaas ook in onze volksaard om dingen die boven het maaiveld uitkomen neer te seizen. Dit overkwam UDS.

En tuurlijk is Rudeboy een opmerkelijk mannetje met regelmatig dito uitspraken. Maar hij zei altijd wat hij dacht (zijn we hier ook nooit zo blij mee) maar bovenal herinner ik me liever zijn talent.

avatar van LeMi
5,0
Vandaag de vinylversie gekocht van dit gewéldige album..na 20 jaar nog zeer goed verteerbaar..

avatar van Come On
4,0
Ik heb de LP uit de dagen nog in in huis. Deze jongens waren hun tijd ver vooruit. Gezien destijds in Tivoli en allemachtig live ook fantastisch. Wat zij deden is afgekeken door grote bands als RATM, maar niet altijd beter uitgevoerd. Petje af. Man wat werd er in mijn jonge jaren goede muziek gemaakt. Word er wel eens melancholisch van. Waarschijnlijk word ik gewoon een ouwe lul

4,0
Mooie plaat maar niet het meesterwerk wat velen er in zien, beste NL plaat? pff, paar geweldige nummer, fast lane, no kid, deeper shade, prayer en daarna zakt het sterk in.
Zal m nog een x goed luisteren en dan een oordeel vellen.

maar beste NL plaat ja na:
IvY green, Birdskin, Nasmak, Minny Pops, Neon, Shocking Shades, de 1e 2 Spinvissen, Q65, Krankenhaus, en nog wel een paar

Deze band wordt/werd veel te belangrijk gemaakt en de lp;s daarna tja vertellen het verhaal denk ik...

avatar van trebremmit
4,0
Grappig, nooit geweten dat hun eerste optreden in Amerika bij Jay Leno was.

Urban Dance Squad @ Jay Leno: Deeper Shade of Soul - YouTube

avatar van Forza
4,0
Een sterke combinatie tussen rock en hip-hop, met internationaal karakter, die het hele album interessant blijft. Prima cd!

avatar van Funky Bookie
4,5
west schreef:
Je zal ook maar met zo'n debuutalbum op de proppen komen! En dan ook nog eens met zo'n tamelijk originele sound. Dames en heren wij praten hier over A Deeper Shade of Soul gecombineerd met a Piece of Rock. Hip Hop, Rock, Samples, Soul fraai gecombineerd tot een sterk geheel. Swingend, mooi en lekker tegelijk.

De vier prijswinnaars zitten aan het begin, wat een nummers zijn dat! Maar dat laat onverlet dat dit hele album staat als een huis. Zeker nummers als Brainstorm on the UDS & Famous When You're Dead. Het mooie is, dat ik 'm vandaag in 'als nieuw' conditie uit een 2e hands bak heb opgevist. Eindelijk: ik had alleen nog een mp3'je over... Er zit trouwens nog een stickertje op met Edison: die wonnen ze met dit album.

En oh ja: over die originele sound: Rage Against the Machine heeft zelf aangegeven dat hun sound duidelijk was beinvloed door het bezoeken van een concert van the Urban Dance Squad. En zo zullen er vast wel meer zijn. En oh ja: het klinkt 24 jaar later nog steeds geweldig!


Had het niet mooier kunnen zeggen.

4,5
Weinig reacties en stemmen voor deze mijlpaal. Moet toegeven dat ik deze met terugwerkende kracht pas op waarde heb weten te schatten .Ik heb de boot destijds wat afgehouden , ook omdat ik die Rudeboy maar een naar individu vond. Zou natuurlijk los moeten staan , van de muzikale prestaties . Gelukkig nu ik wijzer en vooral ouder ben ,dat dat natuurlijk bullshit is. De grootste talenten zijn vaak etterbuilen. De plaat herbergt een agressie die ik wel op waarde kan schatten. Hip-Hop is aan mij niet besteed ,een enkele uitzondering daargelaten , maar hier werkt het prima voor mij. In combinatie met een stevige muzikale omlijsting brengt de Squad hier een parel van een album. De eerste 4 nummers zijn de parels ,maar ook daarna blijft het niveau meer dan goed. 4 en halve ster

avatar van Arbeidsdeskundige
4,5
Needledose schreef:
Als Nederlanders mogen we enkel trots zijn op UDS. Platen met internationale allure, geweldige muzikanten.

Het zit helaas ook in onze volksaard om dingen die boven het maaiveld uitkomen neer te seizen. Dit overkwam UDS.
Dit onderschrijf ik volledig. Dit is een steengoed album. Het is een genot om Rudeboy volledig los te horen gaan. We kunnen wat dat betreft heel veel leren van zowel onze zuider- als oosterburen. Zij hebben wel onbegrensde liefde voor hun helden, zoals de Belgische bands Gorki en dEUS en de Duitse rocker Herbert Grönemeyer.

avatar van ZAP!
Aazhyd schreef:
(quote)


Nou ja, dit is toch typerend voor dat hele Urban Dance Squad?
Ging dat niet over RATM? Verder vind ik UDS wel aardig.

avatar van freakey
5,0
Hendrik68 schreef:
Wat doet die alternatieve titel er trouwens bij? Album heeft nooit een alternatieve titel gehad. The River van Springsteen kreeg vorig jaar ook ineens totaal ongevraagd een alternatieve titel. Weg met dat soort nare fratsen. Pure heiligschennis. Dit is een monument in de vaderlandse muziekgeschiedenis.

trebremmit schreef:
Hoort er ook niet bij, Hollywood Live zat bij sommige heruitgaven als live bonus album, maar is geen alternatieve titel. Ik zal het even verwijderen.

Poles Apart schreef:
En dan a.u.b. nog effe hetzelfde doen bij de overige vier Squad albums en het ziet er weer netjes uit allemaal

Bij The River staat het weer netjes terug....

Gast
geplaatst: vandaag om 03:41 uur

geplaatst: vandaag om 03:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.