Parenthetical Girls - Safe as Houses (2006)

Pop / Avant-Garde
Label: Slender Means Society

1. Love Connection, Pt. II (5:16)
  2. I Was the Dancer (4:42)
  3. Oh Daughter / Disaster (4:01)
  4. One Father, Another (3:16)
  5. The Weight She Fell Under (3:09)
  6. Survived by Her Mother (3:34)
  7. Keyholes and Curtains (4:01)
  8. Forward to Forget (2:45)
  9. The Four Platitudes (A Bridge Song) (3:16)
  10. Stolen Children (4:12)
Het kan raar lopen: zo ben ik onlangs helemaal gevallen voor het album Entanglements en rekende ik op veel meer moois van dit gezelschap, maar oei wat viel dat tegen.
Safe as Houses moest wederom zo'n euforisch gevoel teweeg brengen maar wat ik te horen kreeg was niet de zwiersque, barokke pop van Entanglements, maar een hoop electronische probeerseltjes gemengd met bijvoorbeeld gitaar.
De zang staat me hier opeens ook tegen en dat alles zorgde er voor dat mijn enthousiasme enorm getemperd werd.
Slecht is het niet, maar het neuzelt mij te lang door allemaal en weet me totaal niet te veroveren. Op naar het debuut, alhoewel ik mijn hart wel vasthoud nu.

avatar van Chameleon Day
Ach, je kunt ook zeggen dat deze band een sterke groei heeft doorgemaakt. Belooft veel goeds voor de toekomst.

Ik ken dit album overigens niet en laat hem maar links liggen denk ik.