ABBA - From ABBA with Love (1984)

Zweden
Label: Polydor

1. One of Us (3:53)
  2. Lay All Your Love on Me (4:21)
  3. Eagle (4:23)
  4. The Winner Takes It All (4:57)
  5. Head over Heels (3:48)
  6. To Turn the Stone (3:26)
  7. Voulez Vous (5:06)
  8. My Love, My Life (3:53)
  9. Wrap Your Arms Around Me (3:52)
  10. Cassandra (4:51)
  11. The Day Before You Came (5:46)
  12. Elaine (3:43)
  13. Slipping Through My Fingers (3:53)
  14. Thank You for the Music (3:51)
Dit album had ik ooit op een cassettebandje staan. De buren hadden deze LP vroeger. Mooie verzamelaar maar ik snap niet waarom To turn the stone en Wrap your arms around me er op staan want dat zijn naar mijns inziens toch solo-nummers van de beide dames nadat ze gestopt waren met ABBA. Is dit album ook op CD verkrijgbaar?

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Yvonne78 schreef:
Is dit album ook op CD verkrijgbaar?

Ja, dit album is ook op cd verschenen.

Door ABBA ben ik tot de ontdekking gekomen dat elfjes en trollen echt bestaan en uit Zweden komen.

avatar van Boermetkiespijn
Leuke verzamelaar. Beetje rare foto op de achterkant, maar dat mag de pret niet drukken.

Favorieten op deze plaat zijn:
"Eagle",
"The Winner Takes It All" (daarover gesproken, beluister ook eens de vertolking van The Shadows!),
"The Day Before You Came" (werd door André Hazes gestolen in "Met Kerst Ben Ik Alleen"),
en "Thank You For The Music" natuurlijk, de perfecte afsluiter..

Leuk plaatje voor tussendoor!

avatar van Gert1980
Yvonne78 schreef:

En dat is dus júist waarom ze hierop staan. Platenmaatschappijen willen maar één ding; blijven verdienen aan een artiest of band. Dus wat doe je wanneer een succes band als ABBA niets nieuws meer uitbrengt? Juist, dan maak je een verzamelaar met een aantal nummers die nergens anders te vinden te zijn je plakt de solo hits van de zangeressen erbij et voila, het geld stroomt weer binnen.

Persoonlijk draai ik deze verzamelaar liever dan ABBA Gold, daar hier de meer volwassen nummers van de band op staan. The Day Before You Came alleen al is de aanschaf van deze plaat waard, voor mij hun mooiste nummer.