Mystikal - Mind of Mystikal (1995)

Label: Big Boy

1. Ya'll Ain't Ready Yet (5:54)
  2. Murderer (5:30)

met Insane

3. Beware (3:35)

met Precise

4. Mr. Hood Critic (4:08)

met G-Quikk en J-Dawg

5. I'm (4:24)
  6. Out That Boot Camp Clicc. (4:20)

met Black Menace

7. Not That Nigga (6:00)

met Michelle Tyler

8. Smoke Something (2:06)

met G-Quikk

9. That Nigga Ain't Shit! (3:04)
  10. Mind of Mystikal (3:43)

met The Boot Camp Clicc

11. Here I Go (5:44)
  12. Never Gonna Bounce (The Dream) (3:50)
  13. Ya'll Ain't Ready Yet [Remix] (5:57)

met G-Slimm en Precise

14. Not That Nigga [Remix] (5:58)

met Michelle Tyler

15. Dedicated to Michelle Tyler (1:07)
avatar van thomzi50
Toffe plaat van Mystikal vlak voor-ie bij No Limit belandde. Daardoor had ik het idee dat dit nog een heel pril werk zou zijn, niet alleen door het gemiddelde van twee sterren, maar ook doordat veel No Limit-soldiers nogal identiteitsloos werk uitbrachten voor ze bij de gouden, glimmende tank belandden (Fiend, Mia X, Mac).
Maar: dit is eigenlijk een vrij goeie plaat, waarop Mystikal zijn kenmerkende ADHD-sound al heeft. En er staan echt een paar heel aardige tracks op, die gewoon behoren tot zijn beste werk, zoals 'Ya'll Ain't Ready Yet' en 'Here I Go'. Nummers die weleens op Best of No Limit-playlists belanden, wat vreemd is aangezien ze anders klinken dan de wat opgepompte nummers die het label van Master P vaak voortbracht. Dit debuut maakt voor mij duidelijk: Mystikal had No Limit helemaal niet nodig om een bijzondere rapper en potentiële hiphop-ster te worden, hij was het al, en Master P wist hoe hij dat vervolgens handig kon vermakten en hoe hij Mystikal zijn best verkopende platen kon laten maken.