A Camp - Colonia (2009)

Zweden
Label: Universal

1. The Crowning (3:45)
  2. Stronger Than Jesus (3:05)
  3. Bear on the Beach (4:11)
  4. Love Has Left the Room (3:39)
  5. Golden Teeth and Silver Medals (4:41)

met Nicolai Dunger

6. Here Are Many Wild Animals (3:53)
  7. Chinatown (4:33)
  8. My America (3:12)
  9. Eau de Colonia (0:29)
  10. I Signed the Line (2:57)
  11. To Be Human (2:35)
  12. The Weed Got Here First (6:39)
metronomy
leuk plaatje, vooral de eerste nummers zijn toch wel van een mooi niveau. In de tweede helft zakt de kwaliteit een beetje en begint het allemaal wat zagerig over te komen.

Leuk plaatje, maar zal binnen enkele maanden waarschijnlijk hier niet meer gedraaid worden

avatar van muziekobsessie
1,0
Gewoon niet goed genoeg, 13 in een dozijn prototype!! geef mij maar Sophie Zelmani ook uit Zweden duizend maal spannender...
\snap ook niet dat dit op motel mozaique komt. Die programmeur doet niet echt meer zijn best.

avatar van polrokenrol
muziekobsessie schreef:

Zo zie je maar over smaak valt niet te twisten, want ik vind dit een super pop plaat bij uitstek. Een mooie baroque sound en in de verste verte niet te vergelijken met Sophie Zelmani. Die vind ik bijvoorbeeld weer mwa mwa. (maar helpt je wel goed met inslapen, snurk snurk).

Misschien niet de meest bijzondere zangeres, maar door de beetje dromerige sprookjesachtige sfeer die mede bepaald wordt door gastoptredens van o.a. Joan As Police Woman en Kevin March van Guided By Voices toch absoluut zeker géén 13 in een dozijn plaat.

avatar van Halley23
Heeft ook wat Bowiaanse invloeden, maar dat redt de plaat niet, omdat ie op het einde aardig inkakt en dat duetje had voor mij ook niet gehoeven.

avatar van VanDeGriend
Onleesbaar bericht (en derhalve ook de reactie erop) verwijderd

avatar van royals
Na een paar keer geluisterd te hebben vindt ik deze zeker niet onderdoen voor het debuut. Sfeerische, meeslepende en emotioneel mooi gezongen pop songs. Love Has Left The Room, Golden Teeth en Stronger Than Jesus zijn erg mooi.