Clutch - Clutch (1995)

Label: East West

1. Big News I (5:14)
  2. Big News II (2:23)
  3. Rock N' Roll Outlaw (2:59)
  4. Texan Book of the Dead (2:57)
  5. Escape from the Prison Planet (4:54)
  6. Space Grass (6:33)
  7. I Have the Body of John Wilkes Booth (4:27)
  8. Tight Like That (4:50)
  9. Animal Farm (2:01)
  10. Droid (4:43)
  11. The House That Peterbilt (3:33)
  12. 7 Jam (6:18)
  13. Tim Sult Vs. the Greys (4:12)
clutch
mijn favoriete Clutch album

veel beter dan het debuut, veel unieker

Neil Fallon is een van mijn favoriete zangers, wat een ruwe stem heeft die vent

simpele, harde riffs, een lekkere groovy bass en het briljante drumwerk van Jean-Paul Gaster

4.5

bro
ik vind deze een stuk minder goed dan blast tyrant. het pakt mij niet zo erg als blast tyrant. timsult vs. the greys is wel een meesterlijk nummer!! 3*

clutch
Deze moet je wat vaker luisteren dan een album als Blast Tyrant. Veel mensen houden niet van het oudere, wat ruwere werk van Clutch, mij pakte het eigenlijk meteen. Space Grass bijvoorbeeld, een heel freaky nummer, en het zal je niet meteen pakken, maar dat hoeft ook niet altijd. Bij albums als Blast Tyrant en Robot Hive/Exodus is dat wel. Stuk voor stuk lekker in het oor liggende nummers. Deze is gewoon heel anders, veel minder catchy, maar o zo uniek, en ik hoop dat je dat net als mij ook gaat inzien als je het wat vaker luistert