Clutch - Pure Rock Fury (2001)

Label: Atlantic

1. American Sleep (4:21)
  2. Pure Rock Fury (3:24)
  3. Open Up the Border (3:47)
  4. Careful with That Microphone (3:29)
  5. Red Horse Rainbow (6:00)
  6. The Great Outdoors! (3:49)
  7. Smoke Banshee (3:36)
  8. Frankenstein (5:44)
  9. Sinkemlow (3:57)
  10. Immortal (3:41)
  11. Brazenhead (6:30)
  12. Drink to the Dead (6:01)
  13. Spacegrass [Live] (7:28)
clutch
wat ben ik toch blij dat ik deze band toevallig ben tegengekomen

wellicht een van hun beste albums, briljant, perfect gewoon

avatar van cornucopia
Helemaal mee eens! Lekker vettige rock met een kleine freaky inslag... Superzanger! Ik vind dit hun beste! Alleen het openingsnummer al... WAUW!!

clutch
En wat te denken van de titelsong?

Echt een geweldige plaat dit, behoorlijke verassing na het wat zwakke, voorgaande, Jam Room. Dit is idd hun beste en ik geef gewoon de volle ***** waaroom ook niet?

top 5 Clutch albums:

1 Pure Rock Fury
2 Blast Tyrant
3 Clutch
4 Robothive/Exodus
5 From Beale Street To Oblivion

avatar van Mart
Lekkere rockplaat. Dit vind ik de definitie van rock: vette riffs, rauwe zang en een lekker gitaargeluid. Immortal kende ik al van Hitman Contracts en vind ik het beste nummer op deze plaat. Verder zijn American Dream, Open Up The Border en Careful With That Mic (perfecte mix van rap en rock) goed. De resterende nummers hebben (ook) lekkere riffs, maar zijn niet echt bijzonder (maar ook niet slecht).

clutch
Ik vind de titeltrack anders een van de betere nummer van het album, lekker veel energie en een vette solo ook nog. 'Be careful with that mic' vind ik dan weer niks, maar ik hou ook niet van de combinatie van rap en rock

Mssr Renard
Hun enige plaat op een major-label en best een harde plaat, die soms wat naar de alternative metal neigt. Ik vind Clutch' latere platen gaver, maar dit is zeker een toffe plaat. Lekker no-nonsense.