The Byrds - Super Hits (1998)

Rock / Folk
Label: Legacy

1. Mr. Tambourine Man
  2. Turn! Turn! Turn! (To Everything a Season)
  3. Eight Miles High
  10. America's Great National Pastime
Pieter Paal
Hitsingles zijn hier:
Mr. Tambourine Man
Turn! Turn! Turn! (to everything there is a season)
Eight miles high
So you want to be a rock 'n' roll star
Chestnut mare
America's great national pastime

B-kantjes:
Renaissance Fair (van het album 'Younger than yesterday' en b-kantje van 'My back pages')
Artificial energy (van het album 'The Notorious Byrd Brothers' en b-kantje van 'You ain't going nowhere')

album tracks:
He was a friend of mine (van 'Turn! Turn! Turn!)
I wanna grow up to be a politician (van 'Byrdmaniax')

Op deze vriendelijk geprijsde compilatie hadden natuurlijk wel meer songs gekund.
Ik mis belangrijke nummers zoals: 'All I really want to do', '5 D (Fifth dimension)', 'Mr. Spaceman', 'My back pages', 'You ain't going nowhere', 'Ballad of Easy Rider', 'Jesus is just alright' etc., etc.
Met uitzondering van dat country-dansliedje dat de CD besluit en door basgitarist Skip Battin gezongen wordt zijn het verder wel goede tracks.
Op de voorzijde een foto van The Byrds in hun oorspronkelijke samenstelling.