VAST - Music for People (2000)

Label: Elektra

1. The Last One Alive (3:39)
  2. Free / Zulu (3:07)
  3. I Don't Have Anything (3:46)
  4. The Gates of Rock 'N' Roll (3:24)
  5. What Else Do I Need / Epithalamica Excerpts (3:36)
  6. Blue (3:26)
  7. Land of Shame (3:27)
  8. A Better Place (3:24)
  9. Song Without a Name / Virgines Caste Excerpts (3:32)
  10. We Will Meet Again (3:40)
  11. My TV and You (2:41)
  12. Lady of Dreams (2:46)
Geweldige band, geweldige cd. Jammer dat ze niet zo bekend zijn in NL.

raven74 schreef:
Geweldige band, geweldige cd. Jammer dat ze niet zo bekend zijn in NL.

Wat is je waardering dan?

avatar van Shinobi
Vermakelijke album, begint gelijk sterk met de eerste drie nummers. Alleen zwakt het daarna wat af om aardig terug te komen met 'A Better Place' en dit niveau wordt redelijk vastgehouden tot het eind.

3,5 Sterren.

avatar van Rogyros
Shinobi, ik ben het volledig met je eens. Dit is precies zoals ik dit album beleef.
(Gele sterren zijn naar 1, 3 en 8 gegaan).

Parlotones
Rogyros schreef:
(Gele sterren zijn naar 1, 3 en 8 gegaan).

Free is toch ook geweldig ik vind deze album ook goed en dat doe ik al 19 jaar! Waar is de tijd gebleven man man. Na deze heb ik Jon Crosby niet verder gevolgd. Jij wel las ik. Ik wist niet[meer] dat er voor deze nog een album uitgebracht was. Heb de cd nu weer eens opstaan en het klinkt nog steeds wel goed. En Jon reikt mij de bij de handen toe.

avatar van Rogyros
Free is zeker een goed nummer, Parlotones. Ik vind een paar andere albums van Jon Crosby en de zijnen ook prima. Vooral Nude kan ik je aanbevelen.

avatar van milesdavisjr
Van Jon Crosby verneem ik al jaren niets meer. Wat de beste man tegenwoordig allemaal uitspookt is mij een raadsel.
Desalniettemin heeft Jon met VAST een aantal interessante albums uitgebracht.
De sfeervolle rockmuziek wist Crosby altijd te voorzien van fraaie arrangementen, dan weer Orientaals klinkend, een gregoriaans koor of filmische soundscapes; de in aanleg redelijk eenvoudige nummers werden hierdoor van extra lagen voorzien.
Na het sterke debuut werd de lijn doorgezet zonder echt van koers te veranderen.
Dat leverde bij tijd en wijle ijzersterke songs op, hoewel de kitsch er af en toe wel dik bovenop lag. Qua insteek en arrangementen moet ik af en toe wat denken aan een band als The Tea Party hoewel Crosby meer gebruik maakt van elektronische elementen.
Music for People is een degelijke schijf echter op een aantal punten net wat minder dan het verrassende debuut.