Orgy - Candyass (1998)

10. Pantomime (4:29)
  11. Revival (4:10)

met Jonathan Davis

12. Dizzy (3:24)
ooeeh stitches heel erg vet nummer.. de rest lijkt allemaal zo op die hypemuziek van toen. toen alles korn en limp bizkit was.. maar niet onaardig

avatar van voskat
Totaal niet te vergelijken met Korn of Limp Bizkit.
(Stitches zit daar dan juist nog een beetje bij in de buurt.. geen wonder dat het een single werd.)

Verder gewoon een enorm onderschatte plaat met Dissention als een van de beste nummers.

Blue Monday is mijn favoriet. Helaas heb ik dit hele album nog nooit in zijn geheel kunnen beluisteren.

avatar van nevyn
Ik vind Blue Monday stiekem ook wel een hele leuke cover. Voor de rest is dit best een aardig album

avatar van VanDeGriend
Aardige plaat inderdaad. Werd nogal juichend ontvangen toen.

Blue Monday zag ik gisteren voorbij flitsen bij TMF. Vind ik een hele sterke versie. Ben benieuwd naar de rest.

avatar van ariedirk
Sinds tijden weer eens beluisterd, maar toch nog niet zo'n onaardig plaatje als ik me in eerste instantie herinner, doet me wat denken aan een kruising tussen de nu-metal bandjes van toen en NIN ofzo. Blue monday is een alleraardige cover en de rest mag er ook zeker wezen. Het doet inmiddels wel erg gedateerd aan, maar als je daar niet gevoelig voor ben is het een leuk plaatje
verhoogt van 2,5 naar 3,5

avatar van Killeraapje
Blue monday vind ik een super cover maar wat deze heren verder hebben gedaan weet ik niet.

avatar van THEMARSVOLTA
Blue Monday is inderdaad heel sterk, staat hier eens in de zoveel tijd weer eens te draaien.

Dit was toch dat schimmige bondage-bandje dat met de Korns en Bizkits mee op tournee mocht?
Is dit nog goed te pruimen heden ten dage..? De New Order-cover vond ik altijd aardig, maar verder heb ik me nooit in de band ..umm... verdiept..

avatar van voskat
Ik heb ze deze week weer eens opgezet en jazeker, ze zijn nog prima te pruimen.
Staar je niet te blind op Blue Monday. De overige nummers staan ook als een huis.

avatar van ZAP!
Het harde jonge broertje van Depeche Mode, zoiets, met Korn en Limp Bizkit vergelijken is niet... toereikend (Jonathan Davis zingt wel een potje mee in 'Revival'). In elk geval: lekkur!

De afsluiter vind ik wel een stuk minder dan de rest.

ZAP! schreef:

De afsluiter vind ik wel een stuk minder dan de rest.

Dizzy vind ik juist geweldig. Bij twijfel altijd je album evil eindigen.

avatar van ZAP!
Zal ‘m nog wel weer es checken, maar evil is niet het woord waar ik aan dacht…