Marty Wilde - The Best Of (1995)

Label: Spectrum

22. Jezebel
  23. Honecomb
  24. Dream Lover
Father McKenzie
Kijk, dat begrijp je ECHT niet hé, dan scoort Kim Wilde's vader een DIJK van een (terechte) hit met Abergavenny en het staat hier potdorie niet eens op!
Dan hoeft zo'n plaat al niet meer voor mij. Da's net hetzelfde als een Best of Golden earring zonder Radar Love of één van Queen zonder Bohemian Rhapsody.
Laten liggen tot we een wat kompletere best of tegenkomen, zeker weten!

avatar van LucM
Deze compilatie heb ik al een hele tijd en beslaat de beginperiode (eind jaren '50, begin jaren '60) van Marty Wilde, wellicht vandaar dat de latere hit "Abergavenny" ontbreekt (ik heb hem wel op een jaren '60-compilatie).
Wat hierop staat is wel best genietbaar, al zijn het voornamelijk covers.

Later zou Marty zelf steeds meer teksten schrijven. Status Quo nam in hun beginjaren ook een paar nummers van Marty Wilde op.
Marty was ook bevriend met Justin Hayward van The Moody Blues.
Het sublabel Spectrum brengt/bracht regelmatig aardige verzamelaars uit die heel goed de gaten dichten in een sixties-collectie. Nu is het even zoeken naar zijn grootste knaller Abergavenny. Dat nummer is hier ooit verschenen op het Philips label, dus het zou nu op Universal of een sublabel ervan uitgebracht zijn op cd. Op deze site staat ook de compilatie Born to rock 'n' roll waar het nummer op staat.