Thom Hell - God If I Saw Her Now (2008)

Noorwegen
Folk / Pop
Label: Lost Boy

1. One Step Up (1:43)
  2. Don't Let Go (3:33)
  3. Alone (4:00)
  4. Falling Down (2:55)
  5. A Day and a Half (3:17)
  6. Hold You (3:49)
  7. Darling (3:28)
  8. Better Off (4:48)
  9. Never Come Back (3:12)
  10. You Should Not Go There (2:06)
  11. Carry Me Easy (2:53)
  12. My Heart Is Longing for a Soul (3:12)
  13. Don't Leave Me Heather (6:37)
Goede pop wordt nog wel gemaakt. En ik zie de term Beatlesque pop ook wel eens voorbij schuiven en zonder nu gelijk weer met de fab four te gaan vergelijken kunnen we wel stellen dat er nog best van dit soort doeltreffende liedjes geschreven worden. Crowded House vind ik hier een goed voorbeeld van en de deense Tim Christensen maakt ook dit soort muziek: oerdegelijk en songs met een kop en staart die lekker in het gehoor liggen.
Thom Hell kan hier rustig bij aanschuiven want dit album staat vol met kwaliteit. Misschien mist in sommige nummers wat spannende dingen (niet alle want Darling bijvoorbeeld heeft heerlijke wendingen en een fantastisch strijkersarrangement) maar dat het dik in orde is durf ik wel te stellen. Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Daarbij viel de hoes me ook op en bleek dus een perfecte blikvanger om dit te gaan beluisteren zonder daar spijt van te hebben gekregen. En het zou zomaar kunnen dat meerdere draaibeurten dit album veel goeds gaan doen. Misschien de laatste aangename verrassing dit jaar?!

avatar van muziekobsessie
Zoals bijna alles gewoon niet goed genoeg!!!!
Doet me denken aan Thomas Dybdahl's mislukte project The national Bank