Nog steeds geen stemmen ? Kan niet zeggen dat me dat verbaasd

. Horchata is zo'n typische Ad Noiseam artiest. Chill, maar experimenteel geratel en gepruts. Zeer kalme ritmes over rustige, mooie waves, die samen een nogal kille sfeer creeëren, maar tevens ook een zekere warmte uitstralen. Klinisch en organisch tegelijkertijd.
Basidia is zo'n album dat even moet groeien. De eerste keren klonk het als het zoveelste electronic geratel album, maar na enkele luisterbeurten begint er zich toch een eigen sfeer te ontwikkelen. "Somatic" is in ieder geval een gigantische opener. Prachtige, chille track die voordeint om heerlijke waves en rustige ritmes. Enkele vage voice samples op het einde van de track maken het geheel af. "Anamorph" kabbelt lekker verder maar is melodisch niet zo sterk als "Somatic". "Conidia" laat de waves even achterwegen en gaat voor directere melodieën en wat meer prominente ritmes. Ook "Cyst" is wat scherper, waarna het album wat gas terug neemt met "Mycosis", dat teruggrijpt naar de eerdere ambient, en de ritmes helemaal achterwege laat. Geen slecht nummer, maar springt er verder niet echt uit.
Echt boeiend wordt het weer met "Saprobe". Terug die prachtige combinatie van geniale melodieën en rustige maar aanwezige ritmes. Mijn topper van dit album. "Mychorrhizae" is een soundscape track die voor een adempauze zorgt, om daarna verder te gaan met "Acervulus". Een track die naast "Conidia" en "Cyst" gezet kan worden. Donkere drone en veel meer focus op de ritmes. In "Demicyclic" komen die mooie waves een laatste keer naar boven, waarna het album afsluit met de Twine Rmx van "Peridium". Nogal wat experimenteler en opvallender dan de meeste andere tracks, en blijft maar net binnen het concept van het album. Wel een leuk nummer, maar niet helemaal op z'n plaats. "Gleba" sluit het album in alle rust af. Leuke ambient track die de cirkel rond maakt.
Goed album dus, dat uitblinkt in de nummers die mooie waves met kalme ritmes mixen, en mooi wordt aangevuld met sferische tussenstukken. Lekker winteralbum, dat doet dromen van langrekte zondermiddagen en besneeuwde landschappen. Samples zoals steeds te vinden op de
Ad Noiseam site, al is dit weer een album dat het meest tot z'n recht komt tijdens volledige luisterbeurten. 4*
PS: Horchata is geloof ik één of ander Mexiaans gerecht. Moest het ooit gevraagd worden in een trivia quiz