Underneath the Gun - Forfeit Misfortunes (2009)

Label: Ferret

8. Crescendo
  9. Rising Words
  10. Breathing New Lungs
avatar van bennerd
Underneath the Gun wist mij erg te verrassen met The Awakening, het debuut uit 2006. Erg brute oer-deathcore met de nodige portie humor zorgde er meermaals voor dat mijn hart vreemde sprongen maakten en mijn adrenaline hard begon te stromen. Ik kan nog steeds erg genieten van die plaat en schaar hem in mijn persoonlijke top tien deathcoreplaten aller tijden.

Forfeit Misfortunes komt dan drie jaar later uit, en het is ineens de zwanenzang van de band geworden. Door stemproblemen van de zanger besloten ze ermee te kappen, jammer genoeg. Nog jammerder (hihi) is dat deze plaat eigenlijk bizar tegenvalt. De brute sound heeft plaatsgemaakt voor technischere en eerder melodieuze riffs, waardoor de band naar mijn mening enorm veel aan kracht heeft ingeboet. De zanger klinkt ook veel minder venijnig en hels dan op het debuut.

Wat het album vooral nog wat recht houdt zijn de breakdowns, die Underneath the Gun-getrouw weer briljant lekker zijn, en ook weer geregeld doen terugdenken aan de knaller die The Awakening was.