Travis - 12 Memories (2003)

Label: Independiente

1. Quicksand (2:39)
  2. The Beautiful Occupation (3:45)
  3. Re-Offender (3:48)
  4. Peace the F*** Out (2:55)
  5. How Many Hearts (4:46)
  6. Paperclips (3:36)
  7. Somewhere Else (3:13)
  8. Love Will Come Through (3:40)
  9. Mid-Life Krysis (3:39)
  10. Happy to Hang Around (3:34)
  11. Walking Down the Hill / Some Sad Song (9:21)
  12. Definition of Wrong * (3:33)
  13. 12th Memory * (4:38)
avatar van titan
titan (crew)
Niet zo briljant als hun absolute meesterwerk The invisible band, maar toch zeer genietbaar. 4*

Travisaholic!
Ik vind dit muzikaal gezien een geweldig album, wat dat betreft misschien wel beter dan The Invisible Band. De lichte ommezwaai die ze maken vind ik alleen ietsjes minder. De anti-oorlogse liederen hadden mijn insziens iets subtieler gemogen, misschien moet ik er gewoon even aan wennen. Love Will Come Through en How Many Hearts vind ik toppers.

titan schreef:

Hier kan ik me prima bij aansluiten.
Toen ik hem voor het eerst hoorde was ik helemaal om en vond het een sterke vooruitgang op de vorige 2 albums. Maar op de langere termijn blijkt dan toch dat die 2 albums het duidelijk winnen van deze. Zoals Titan al zei: zeer genietbaar !

Is Re-offender, de prachtige single, het toppunt van deze cd, of zijn alle nummers van deze kwaliteit?
Nog een album dat ik zeker moet hebben!

Re-Offender is heel goed. Alle andere nummers zijn zeker dezefde of hogere kwaliteit. Leef je uit dus

Ik vind re-offender wel het beste nummer van de cd, maar nummers als Quiksand, Beautiful Occupation en How many hearts vind ik ook erg goed en zal voor jou ook zeker het kopen waard zijn denk ik .

Heb m'n stem toch maar weer opgehoogd naar 4,5*

is toch wel een heel mooi album met heel veel sfeer, en bovendien ook nog met een soort van boodschap in nummers als Quicksand en Beautiful Occupation. Idd niet zo goed als de vorige 2 meesterwerken maar wel heel heel goed..

Ik weet het niet zo goed met dit album. Travis maakte tot dusver bij elk nieuw album een enorme vooruitgang, met een meesterwerk als resultaat: "The invisible band". Maar met dit album komt er een eind aan die vooruitgang. Het is niet dat de nummers echt slecht zijn, maar de melodieën vind ik toch behoorlijk zwak. De beste nummers zijn voor mij "Re-offender", "Love will come through" en "The beautiful occupation". Maar ik vind dit toch een tegenvaller en schat "The man who" en zeker "The invisible band" heel wat hoger in.

avatar van musicfriek
Ben benieuwd of deze band binnenkort eens met een nieuw album komt. Dit album had voor mij niet zo'n lange houdbaarheidsdatum..

Als mijn bronnen kloppen zitten ze op dit moment in de studio voor de opnames/mix van hun 5e album. Zou ergens in de zomer moeten uitkomen, ik kijk er wel naar uit

avatar van Hermy
Fijn plaatje dit, Travis weet als geen andere band hoe je melancholische catchy liedjes maakt. Het enige minpuntje vind ik het Peace-The-Fuck-Out-live-gedeelte; naar mijn mening nogal misplaatst en eigenlijk gewoon gejat van Elbow (We Still Believe in Love So Fuck You in 'Grace Under Pressure').

avatar van Bighead
Leuk schijfje. Leuke popdeuntjes waarnaar het lekker luisteren is. Niet shockerend, niet enorm emotioneel, gewoon mooi. De finesse zit hem in de nuances.

Is dit het album waarover ze het in een aflevering van One Tree Hill hebben ? In een van de eerste afleveringen moet Lucas naar nummer 8 & 11 luisteren .. is dat van dit album ?? Iemand vroeg het mij dus vraag ik het effe .

Moeilijk te zeggen, maar aangezien dit album uit kwam in het jaar dat die conversatie in OTH gehouden werd gok ik van wel. Muziek van dit album werd in elk geval gebruikt voor de serie (Re-Offender!!! )

avatar van Wickerman
Ooit gekocht en weer verkocht. Ik vond het niet wat, want het sloot niet aan bij de twee voorgaande platen. Daarna gedownload en begon hem steeds vaker te luister en steeds meer te waarderen. Deze plaat laat Travis boven zijn niets-aan-de-hand geluid uitstijgen. Prachtige plaat. Vandaag weer gekocht.

avatar van vitessa
ONBEGRIJPELIJK dat deze plaat slechter scoort dan The Invisible Band. Afwisseling, gitaarinvloeden met enkele topnummers als Quicksand, The Beautiful Occupation, Offender en Happy To Hang Around. Ik vind The Invisible Band zo eentonig en misschien iets te veel pop, ik kan hier veel meer van genieten.

avatar van Rainmachine
Al een tijdje geen berichten bij dit album geplaatst zie ik. Ik sluit dan meteen maar even aan bij het laatste bericht van vitessa. Ik snap heel goed dat dit album minder scoort dan The Invisble Band, het komt hier namelijk totaal niet bij in de buurt. Ik vond dit album al niet veel toen ik het nieuw kocht en nu ik het na jaren weer gedraaid heb, samen met de andere Travis worpelingen, komt dit album weer als minste uit de test. Niet slecht en niet goed, een matige voldoende.