Dead Guitars - Flags (2008)

Duitsland

3. Isolation (5:01)

met Wayne Hussey

4. Blue (5:13)

met Richard Vernon

5. Goodbye Wildlife (5:15)
  6. Raise Your Flags (3:19)
  7. Slowdown (3:39)
  8. Sacre Coeur (0:54)
  9. Miss America (6:10)
  10. On a Trip to Elsewhere (9:12)

met Georg Sehrbrock en Michael von Hehl

11. Silver Cross River (10:08)
  12. Lazy Moon (6:08)
  13. Goodbye Wildlife [Trash Mix] * (3:57)
  14. Isolation [Chill Mix] * (5:12)
Via The Mission en The Cure gaan we via het Midden Oosten naar Blur en Kaiser Chiefs.
Ergens tussendoor horen we bij de buren School van Supertramp spelen.
Het album opent als een zandstorm, terwijl je halverwege het geruis van de zandkorrels niet meer hoort.
Veelzijdig album met bij mij nog 2 extra tracks, namelijk een Trash Mix van Goodbye Wildlife en een Chill Mix van Isolation.

avatar van Alicia
Watercolours is toch wel weer een erg mooi nummer!

avatar van Rainmachine
Na het debuut deze ook weer even beluisterd. Ai ai ai, dat valt niet mee, het trage Watercolours is heel erg met die af en toe valse en onvaste zang van Carlo van Putten. Er spelen wat prominenten mee maar die kunnen het schip ook niet varende houden. Ook hier, net als bij het debuut, weer mooi gitaarwerk van Ralf Aussem, verder kom ik ook hier weer niet verder dan 3 sterren. Dat weet ook Wayne Hussey niet te voorkomen die de achtergrond zang verzorgd op het nummer Isolation.