Rita Hovink - Laat Me Alleen (1976)

Alternatieve titel: Een Rondje van Rita

Label: Polydor

1. Tango D'amor (3:41)
  2. Parkovitch (2:45)
  3. 'N Rondje van Mij (2:32)
  4. Er Staat een Man bij de Rotonde (2:30)
  5. Don Juan (2:36)
  6. Robbie en Alex (3:14)
  7. Laat Me Alleen (4:44)
  8. Met Tien Amigo's (3:56)
  9. Elke Dag Maakt Z'n Eigen Verhaal (Elke Dag Heeft Zijn Verhaal) (3:13)
  10. Ik Wil een Man Uit de Belgique (2:46)
  11. De Tijden van Weleer (3:09)
  12. Ay Dolores (3:20)
avatar van Madjack71
Rita Hovink was een vrouw met een mooie, warme, melancholische stem, die ook nog eens een tekst kon brengen in het nederlands, daarnaast ws. ook een groot jazz zangeres zou zijn geweest, ware het niet dat het lot anders schikte.
In een aantal opzichten vind ik haar vergelijkbaar met Conny Vandenbos, tevens ook een tijdgenoot van (rood) haar. Op dit album is m.i het mooiste nummer de nederklassieker Laat me alleen, gelukkig zonder die glijmiddel van een Joling, die versie verkracht subiet de sfeer van het nummer.
Frankie and Johnny, laat ook haar talent horen om meer jazzy stukken te kunnen brengen. Dolores heeft Imca Marinaniaanse klanken alsook Tango D'amor. En dat is tegelijkertijd ook een beetje mijn bezwaar tegen dit rondje van Rita. Niet alles is even indrukwekkend en hier en daar wat oppervlakkig. Daar waar ze ingetogen haar ding doet, vind ik haar toch het sterkst. Misschien ook niet een allerbeste songkeuze her en der, daar waar bijv. Vandenbos dat beter op orde had. Ken verder geen albums van haar, dus kweet niet hoe ze het er elders vanaf bracht. Maar voor haar stem heb ik grote waardering.