Vision Divine - 9 Degrees West of the Moon (2009)

1 stem

Italiƫ
Label: Frontiers

1. Letter to My Child Never Born (8:56)
  2. Violet Loneliness (4:42)
  3. Fading Shadow (5:20)
  4. Angels in Disguise (5:16)
  5. The Killing Speed of Time (4:50)
  6. The Streets of Laudomia (5:50)
  7. Fly (4:53)
  8. Out in Open Space (5:08)
  9. 9 Degrees West of the Moon (3:56)
  10. A Touch of Evil (5:48)
  11. Fading Shadow [Demo Version] * (5:17)
  12. Fly [Demo Version] * (5:06)
avatar van Devoo
Naar dit album kijk ik zeker uit, Vision Divine is altijd een goede band geweest. Wordt vast weer een fantastische CD! Hopelijk kan het mijn verwachtingen inlossen.

avatar van Devoo
Goed album, maar haalt bijlange niet de torenhoge verwachtingen die ik ervan goed. In ieder geval wel een degelijk album.

avatar van cooltonic
‘9 Degrees West Of The Moon’ is mijn eerste kennismaking met deze Italiaanse band (terwijl ‘9 Degrees….’al hun zesde studioalbum is). Mijn eerste indruk was: deze band is een zoveelste Dream Theater kloon….maar ondertussen heb ik ontdekt dat deze band toch heel wat in zijn mars heeft. Bombastische, melodische en krachtige power metal composities vullen dit album waarbij de zangcapaciteiten van de teruggekeerde Fabio Lione (Rhapsody Of Fire) meer dan eens de show stelen. Daarnaast is er ook een bijzonder geslaagd evenwicht tussen gitaar en keyboardgeweld. Naast de eigen composities is ook de Judas Priest cover “Touch Of Evil” een waar pareltje. Een album dat groeit bij elke luisterbeurt en een absolute aanrader voor elke melodieuze power metal freak. Check it out…on Frontiers!

avatar van Devoo
Mooi stukje, maar één ding wat ik niet begrijp, waarom de associatie met Dream Theater?