Knifehandchop - Respect to All the Haters (2001)

Canada
Electronic
Label: Tigerbeat6

1. Not for the Ladies (3:42)
  2. Knifehandchop Is My Favourite DMX Master (3:42)
  3. DJs Get Uncomfortable (4:11)

met Interrupt Vector

4. Down with the Technics / Don't Sweat the Scene (3:57)
  5. I'm Sorry Miss Pollard (4:18)
  6. 2 Sexxxy Booty (4:08)
  7. Technological Option (4:35)
avatar van Onderhond
Tongue in cheek gabber with a smile. Ook op deze EP een zeer gevatte omschrijving. Wat minder geklooi dan op TKO From Tokyo, maar de superleuke voice samples en debiele maar geinige melodietjes zijn ook hier weer terug te vinden.

En "Hot For Tha Ladies" demonstreert. Voice samples afkomstig uit één of andere reggae track, simpele synth erover en enkele bassjes eronder. Op een bepaald moment passeren er ook nog enkele VSnares samples de revue (weet niet direct welk nummer) en zit je met een zeer geinig trackje. " ... DMX ..." speelt zoals je uit de titel kan afleiden met rapsamples, en vormt samen met "2 SeXXXy Booty" de sound van Knifehandchop die ik het meest apprecieer. Leuke voice sampletje, idiote bassje en een (bijna) amateuristische melodie. Geen idee waar de charme juist ligt, maar het smilepotentieel is enorm (althans voor mij). "DJs Get Uncomfortable" is wat donkerer en is de minste track van het album. De voice sample doet me niets en ook de melodie klinkt wat verveeld. "Down With ..." krikt het niveau terug wat omhoog, en gaat duchtig te lenen bij de hiphop scene, niet enkel qua samples, maar ook qua opbouw en ritmes.

En ook "I'm Sorry Miss Polard", mix van "I'm Sorry Miss Jackson" weet overduidelijk z'n inspiratie in de hiphop scene te vinden, al gaan de ritmes hier veel eerder richting dnb. Tweede topper is voor mij "2 SeXXXy Booty". Perfect headnod track om in de wagen te spelen (wat ik ook uitgebreid zal uitproberen deze week). Simpele en duidelijk bass over een aantal leuke samples en enkele leuke backgroundgeluidjes. Basic clap en hihat en je weet wat te verwachten. Geen idee waarom, maar deze track roept de connectie op met The Beasty Boys. Zelfde stijl humor in de muziek als ik er toch een gooi naar moet doen. "Technological Option" ligt een beetje buiten Knifehandchop's stijl, maar lijkt te willen bevestigen dat het allemaal maar een grote grap is. Een professioneler gemaakte track, met enkele bekende samples en een wat vollere bass. Zeer leuke track die een zeer fijn album weet af te sluiten.

Want da's wat Knifehandchop is. Een half uurtje komisch vermaak in de vorm van leuke tracks. Die 4* worden dan ook zo verantwoord. Zeer aardige EP/album.

avatar van Goodfella
Qua muziek stapt Knifehandchop al gauw zo'n 10 jaar terug in de tijd, want de corny melodietjes en debiele stemsamples zijn hier niet van de lucht. Zie de Happy Hardcore cdreclames weer helemaal voor me!

Groot verschil echter; Knifehandchop neemt zichzelf totaal niet serieus en dús is het gewoon lachen . Niet altijd even geslaagd, maar vooral de eerste twee trackjes zijn érg lollig. Koddige, volslagen debiele melodietjes die je graag tegenkomt tijdens een breakcoreavondje.

Die parodie, if you can call it that, op Outkast gaat z'n doel helaas volledig voorbij. Zou niet in de hitlijsten misstaan als een soort bubblingremix van het origineel. Erg matig en inspiratieloos trackje.

't Eindigt ook wat minder dat het begon, dat superblije gedoe is er dan een beetje af. Best vermakelijk though. Klein 3-tje zit er wel in.