GNP - Safety Zone (1989)

1. How Many Times (4:07)
  2. One Life (3:41)
  3. No Parade (4:31)
  4. Remembering (4:23)
  5. Love Must Be the Answer (4:09)
  6. Safety Zone (4:26)
  7. Eyes on the Prize (4:15)
  8. French Connection (3:24)
  9. Russian Roulette (4:03)
  10. In Your Eyes (3:46)
  11. Safety Zone [Extended] * (5:52)
Kingsnake
Soloproject van Gilmour en Negus van Saga, samen met zanger Roger Bevan, nadat eerstgenoemden Saga verlieten.

Redelijke, radiovriendelijke aor-pop/rock met weinig verwijzingen naar Saga.
4 jaar na deze elpee zullen Negus en Gilmour weer terugkeren naar het Saga-nest.

Ozric Spacefolk
Na Behaviour verlieten Steve Negus en Jim Gilmour de band Saga.

Samen met Roger Bevan kwamen ze op de proppen met deze AOR-plaat.

Ik vind het een goede plaat. Een aantal mooie nummers. Geen stevig rockwerk en geen symfo.
Wel een paar songs, waar Jim zingt, en hij heeft gewoon een aangename stem...

Na deze plaat, duurde het 3 tot 4 jaar, alvorens Jim en Steve weer bij Saga zouden gaan spelen.

Mssr Renard
Ik was een jaar of 13 a 14 en ik had een soort vriendinnetje en die liet mij een platenzaak zien (geen idee hoe die heet). Ik wist helemaal niet dat deze platenzaak bestond, en het is was een valhalla aan vanalles en nogwat. Ik zou daar nog jaren en jaren komen neuzen.

Nu dook ik gelijk in bak met Saga-platen en kwam met deze te voorschijn. Trots rekende ik deze af en de verkoper voegde er nog aan toe: "jij moet wel een erg grote Saga-fan zijn, want deze is alleen in Canada uitgekomen". Die opmerking stak ik in mijn zak.

Ik ken elk nummer meezingen uit mijn hoofd, ik draai deze al meer dan 30 jaar als een bezetene. Misschien is dit officieel ook de meest gedraaide plaat ooit. Omdat ik deze door alle chaos dat een leven met zich meebrengt ben kwijt geraakt, heb ik deze opnieuw op LP kunnen kopen, dankzij discogs.

Er is ook ergens een cd-versie met een extended remix van titelsong Safety Zone. Die is trouwens ook op 12"-vinyl te krijgen. Misschien dat ik dat ooit eens doe.

Zijn Gilmour en Negus hiermee doorgebroken? Heeft Virgin veel aan deze plaat verdiend? Ik denk het niet, maar ze hebben wel minstens één Hollandse jongen heel erg blij en zelfverzekerd gemaakt. Love Must be the Answer.

Overigens is de meest Saga-aandoende song op deze plaat Russian Roulette. Dus wie zin heeft om deze te checken, probeer tenminste die song.