menu

James Brown - Soul Classics Vol. II (1973)

mijn stem
4,50 (4)
4 stemmen

Verenigde Staten
Funk / R&B
Label: Polydor

  1. Get on the Good Foot (Part 1)
  2. I Got Ants in My Pants (Part 1)
  3. Honk Tonk (Park 1)
  4. Think
  5. I'm a Greedy Man (Part 1)
  6. Get Up, Get into It, Get Involved
  7. Hey America
  8. There It Is (Part 1)
  9. Talking Loud and Saying Nothing (Part 2)
  10. King Heroin
  11. I Got a Bag of My Own
  12. Mother Popcorn (Part 1)
  13. What My Baby Needs Now Is a Little More Lovin'
  14. Let a Man Come in and Do the Popcorn
zoeken in:
avatar van west
4,5
Het leuke aan deze James Brown verzamelaar is dat er ook een aantal wat minder bekende nummers op staan. En die doen niet of nauwelijks onder voor de rest. Dit is een album met name gevuld met eind jaren '60 / begin jaren '70 funk en dat is dus uit de beste jaren van JB.

Mooie voorbeelden hiervan zijn het sterke Get on the Good Foot, het lekkere I Got Ants in My Pants, I'm a Greedy Man, Get Up, Get into It, Get Involved, de geweldige lange versie van Talking Loud and Saying Nothing (Part 2) en Mother Popcorn. Minder bekend, maar dus ook fijn zijn Honk Tonk (Part 1), Hey America, I Got a Bag of My Own & de werkelijk briljante lange jam Let a Man Come in and Do the Popcorn. Oh ja, er staat ook nog wat soul op, het geweldige Think en duet What My Baby Needs Now Is a Little More Lovin'.

Zelf heb ik hier de 2LP heruitgave van, van Simply Vinyl uit 1999. Die is zeer aan te raden en nog betaalbaar te krijgen op bijvoorbeeld Discogs. En dan heb je zeker wat moois op je platenspeler!

Gast
geplaatst: vandaag om 10:08 uur

geplaatst: vandaag om 10:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.