The Advisory Circle - Other Channels (2008)

Electronic
Label: Ghost Box

1. The TV Trap (0:18)
  2. Civil Defence Is Common Sense (2:52)
  3. Mogadon Coffee Morning (2:56)
  4. Sundial (3:27)
  5. 'Enter Swinscoe' (1:58)
  6. Celebrate Michaelmas NOW! (2:41)
  7. Fire, Damp & Air (3:44)
  8. Frozen Ponds PIF (0:52)
  9. Erosion of Time (3:32)
  10. A Clear Yarn Warning (1:13)
  11. Keep Warm, Keep Well (2:48)
  12. Eyes Which Are Swelling (2:18)
  13. Hocusing for Beginners (3:50)
  14. The Coast Guard (2:42)
  15. 'Release the Birds' (1:46)
  16. Farmland, Freeland (3:39)
  17. Everyday Electronics (3:20)
  18. The Old School House (2:36)
  19. Freeland Logotone (0:11)
avatar van we tigers
Ga vanmiddag naar je oma. Nee niet om nog eens aardig en sociaal te doen, maar ga op zoek in haar drankenkast naar dat ene glaasje dat ze in 1958 heeft gekocht toen ze samen met opa een bezoek bracht aan de wereldtentoonstelling in Brussel. Je weet wel; dat glaasje met aan de ene kant dat verwassen plaatje van het atomium en aan de andere kant die restjes van dat plaatje van het philips-paviljoen. Juist. Die. Meenemen!

Op de terugweg stop je even bij de mediamarkt; die is toch tot negen uur open. Koop daar de meest geavanceerde blender die je kunt kopen. Geborsteld roestvrijstaal, veel teveel functies; je kent het wel.

Eenmaal thuis aagekomen zet je de blender en het glaasje klaar. Je pakt uit je cd-rek Music Has The Right To Children van Boards of Canada en je propt het in de blender. Vervolgens pak je een lp van Wendy Carlos en een lp van Kraftwerk. Beide plakken vinyl verkruimel in boven de blender. Ga op zoek naar rare bibliotheek-elpees uit Engeland uit bij voorkeur de jaren zestig en zeventig. Gooi er maar bij. Voeg nog een scheut Tjolk en twee delen Snor toe aan het geheel. Deksel er op en draaien maar op het hoogste standje.

Schenk je brouwsel in het '58-glaasje en zet op het rand een schijfje Thom Disseveld. Vervolgens laat je deze cocktail een weekje op zolder in de bergruimte bij de cv-ketel staan. Na een weekje heb je het dan eindelijk te pakken. Het perfecte glaasje electronica-nostalgie.

Je kan natuurlijk ook heel gemakkelijk dit fantastische album van The Advisory Circle aanschaffen. Vindt je oma vast ook veel prettiger...

avatar van cichlisuite
Mooi stukje we tigers

Zeker overige releases beluisteren van het Ghost Box label, zitten aantal zeer gelijkwaardige releases tussen.

Ook zijn "King Of Woolworths" alias is zeker de moeite en dan met name het album uit 2001 "Ming Star"

Van dit album is Sundial voor mij echt top.

Jammer alleen van die korte nummers en groot aantal tracks, denk dat je daarvan moet houden.