Stephen Fearing - Yellowjacket (2006)

Canada
Label: True North

1. Yellow Jacket (5:13)
  2. The Man Who Married Music (3:24)
  3. One Flat Tire (4:02)
  4. Love Only Knows (3:33)
  5. Like Every Other Morning (4:35)
  6. When My Work Is Done (2:48)
  7. Whoville (2:56)
  8. This Guitar (3:40)
  9. Johnny's Lament (4:57)
  10. Ball 'N' Chain (3:32)
  11. Goodnight Moon (5:10)
avatar van robbrouwer58
Minder goed dan zijn vorige - maar dat was dan ook een klein ingetogen meesterwerk -, maar nog steeds genietbaar.

avatar van potjandosie
1 van de vele solo albums van de Canadese roots/folk singer/songwriter. deze heb ik meermalen aan een luisterbeurt onderworpen. een begenadigd songwriter met een heel fijn stemgeluid, die een redelijk grote fan base schijnt te hebben in zijn thuisland. helaas behoort hij niet tot de buitencategorie van singer/songwriters, zoals zijn Canadese collega Bruce Cockburn. daarvoor staan er toch iets te veel mediocre liedjes op dit album, dus dit is zeker geen "alle 13 goed", echter een 5 tal nummers springen er gunstig uit, t.w. het titelnummer Yellowjacket, The Man Who Married Music ( met een fijne dobro partij van Colin LInden), When My Work is Done, Whoville (een prachtige instrumental), en het door Will Kimbrough geschreven slotnummer Goodnight Moon. al met al spoorde dit album mij niet aan om meer albums van de man, geboren in Vancouver, British Columbia aan te schaffen. gezien het commentaar van Lura bij zijn album "Every Soul's A Sailor", vermoed ik dat hij betere albums heeft gemaakt dan deze. overigens was dit het 1e album dat Stephen Fearing zelf produceerde.