Fabio Orsi & Mamuthones - The First Born (2008)

Italiƫ
Avant-Garde
Label: A Silent Place

1. A Whisper (7:45)
  2. The First Born (9:00)
  3. The Battle (13:26)
  4. Infinity Within (10:09)
  5. Untitled (3:00)
avatar van unmudded lake
Wederom een dikke plaat van Orsi.
Kenmerkend op deze zijn de repetitieve drums, heel langzaam word je kopje onder geduwd.
Snakkend naar zuurstof en verblind door de zon verlies je schuimbekkend de meester in jezelf en maak je een tocht in le grand bleu.
Het kan geen kwaad je te laten leiden door een onbekende kracht die je vertrouwt. Tevens is de kracht die hier wordt gebezigd van een magnitude dat het haast onmogelijk is je eraan te ontlokken.

Bij Infinity Within maak je de tocht naar moeder vasteland, het ritme van de drum is net zo snel dat je net geen caisson krijgt. Sneller gaat het wel maar dat is ook nodig vanwege de diepte waarin je zat.

Op Untitled ben je terug op het droge om meteen de vogeltjes te verwelkomen.

Wat is dit alles toch mooi.