menu

Peech Boys - Life Is Something Special (1983)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Dance
Label: Island

  1. Love Kills Pain on Contact (5:06)
  2. Dance Sister (5:40)
  3. Life Is Something Special (3:52)
  4. Steinway & Synergy (2:15)
  5. Don't Make Me Wait (6:24)
  6. Warm Summer's Night (6:04)
  7. On a Journey (5:03)
totale tijdsduur: 34:24
zoeken in:
avatar van T.O.
3,5
Typisch een product van het vruchtbare New Yorkse nachtleven van de vroege jaren '80, met medewerking van DJ Larry Levan en een hoes die is ontworpen door Keith Haring.

Volgens mij is het album destijds niet heel erg opgevallen, maar intussen wordt hij gezien als een soort vergeten parel. Dat zal vast ook wel met de context te maken hebben, want bij nadere beluistering wordt die status niet echt waargemaakt. Het wat bekendere 'Don't Make Me Wait' is een lekker plaatje; hetzelfde geldt voor 'On A Journey' en de titeltrack. Maar elders zijn er toch ook ongelukkige productiekeuzes gemaakt, die het niveau van een foute jaren '80 plaat niet ontstijgen.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:57 uur

geplaatst: vandaag om 18:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.