The View - Which Bitch? (2009)

Label: 1965

1. Typical Time 2 (1:47)
  2. 5Rebeccas (3:52)
  3. One Off Pretender (3:39)
  4. Unexpected (3:46)
  5. Temptation Dice (3:48)
  6. Glass Smash (4:30)
  7. Distant Doubloon (4:37)
  8. Jimmy's Crazy Conspiracy (3:46)
  9. Covers (3:34)

met Paolo Nutini

10. Double Yellow Lines (4:21)
  11. Shock Horror (4:08)
  12. Realisation (3:41)
  13. Give Back the Sun (5:55)
  14. Gem of a Bird (3:42)
hij is gelekt

avatar van Chronos85
Oké Marco, wat vind je ervan?

avatar van Chronos85
Ik heb m ook! 3.5 als start. Een aantal goede nummers: Distant Doubloon, Gem of a bird en Realisation zijn tot nu toe mijn favorieten. De singles luisteren te makkelijk weg en voor mij niet uitdagend genoeg.

avatar van Mctijn
Het debutalbum vond ik niet slecht, zelfs hier en daar vermakelijk. Inmiddels het vervolg in zijn geheel gehoord en ik moet tot de conclusie komen dat veel minder boeit dan het debut. Weinig echt goede nummers, veel vullers. 2,5*

Chronos85 schreef:
Oké Marco, wat vind je ervan?

ik vind hem redelijk

avatar van greendog
Hmm, hoor hier nu die 2 nieuwe singles. Ik wordt niet helemaal goed van dat vervelende accent!
Het eerste album was prima te versmaden. Maar op de een of andere manier is die britpop-moeheid nu echt doorgeslagen.

avatar van Chronos85
De singles zijn ook niet representatief voor het hele album. De pareltjes zitten bij de rest (vooral Gem of a bird, Realisation en Covers zijn heel aardig).

Ohyeah! Een nieuwe van The View! Ik was wachtende. Hoge verwachtingen na het kolderieke hyperactieve debuut.
Gauw opzoeken.

avatar van mr-mucho
jezus. beetje tegenvallen. vorig album was heerlijke indie rock. dit gaat al richting de amerikaanse punk bandjes. Covers en Gem Of A Bird zijn dan wel heerlijke nummers, lekker simpel, en zen stem komt daar nog het best tot zijn recht. nog even luisteren voor een punt.

avatar van midnight boom
mr-mucho schreef:

Had ik ook wel verwacht.

avatar van Tekh
Bij het nummer Realisation moet ik aan Mr. Understanding van Pete & the Pirates denken.
Wat voor de rest niet uitmaakt want het is een lekker nummer.

avatar van Irish
Wat een albumtitel..
Heb mijn kaartjes voor de Melkweg, ben erg benieuwd.
Dit album heb ik helaas nog niet geluisterd, alleen een paar keer de singles. Klonken niet echt heel bijzonder, twijfel nog een beetje of ik dit album zal kopen..

avatar van swedishknulll
Zo erg vernieuwend afgezien van de nieuwe klassieke tunes. Die zijn natuurlijk supervet. Maar Glass Smash en Shock Horror zorgen toch echt voor een energie en zitten qua zang ook zo mooi in elkaar. One of pretender en Double Yellow lines zijn ook top.:)

avatar van TerryA
zeker niet slecht maar lang niet zo fris als hun debut album - weer zo een band dat ik vermoed lijdt aan de 2de album sydrome. ze willen met deze weg stappen van de sterfende indie rock scene, maar hebben niet genoeg ideen in huis om wat vernieuwend te maken. de feit dat ze voorlopig niet in amerika kunnen optreden (wegens visa afkeuring) betekent dat ze het voor grote deel in europa moeten hebben voor success en ik vrees dat ze daar voor net niet goed genoeg zijn.
hun einigste geluk is dat ze niet bij een major platen maatschappij zitten dus meer kans om een derde album over 18 maanden aan te bieden?

Wát een slechte titel...

avatar van TaraB
Maar wel interessante muziek... sommige nummers dan. Dat accent is inderdaad wel lelijk.

Ik vind het accent juist een meerwaarde geven.
Gem of a Bird

avatar van Chronos85
Juist, de stem doet t m bij mij ook.

avatar van MyLittlePony
super cool accent.. de muziek is ff wennen maar niet verkeert

avatar van Toel
Louis2703 schreef:
Ik vind het accent juist een meerwaarde geven.

Helemaal mee eens.
Ik heb de special edition op de kop getikt met een docu, concert en videoclips!

avatar van TaraB
Dit verveelt mij echt heel snel.

avatar van Tijn79
Lekker vervolg op Hats off..waar hierbij eigenlijk dezelfde lijn wel wordt doorgetrokken.
Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant is toch stiekem ook wel lekker, omdat Hats off... gewoon zo retestrak klonk

LoveStoned
mr-mucho schreef: