Rome - Berlin (2006)

Avant-Garde / Folk
Label: Cold Meat

1. Like Lovers (2:38)
  2. The Orchards (3:07)
  3. Une Autre Vision (3:16)
  4. Clocks (2:29)
  5. Wake (2:38)
  6. Herbstzeitlose (3:36)
avatar van Zeitgeist
Mooie EP met een nog mooiere afsluiter Herbstzeitrose... Kippenvel nummer.

Sinds dit weekend echt in aanraking gekomen met Rome, maar wat een geweldig project is dit. Muzikaal zit het dit in orde maar ook de zang(waar ik in dit genre toch nogal eens wat aan vind schorten) is fantastisch. Mooie warme en melodieuze doch donkere stem.

R_A_M_O_N_E_S
Ik ken alleen de eerste "like lovers" erg mooi nummer, zowiezo al erg mooie muziek die Rome weet neer te zetten.

avatar van Sanvean
Van deze EP is The Orchards echt zo gruwelijk mooi. Een van de beste en mooiste songs van Rome voor mij persoonlijk (moet hun laatste album nog horen).

Voor de rest een prima EP, met iets minder pakkende songs als op Nera maar wel met die typische Rome-feel (heerlijk warm, donker en melancholisch) en inclusief sterk gebruik van samples.

Like Lovers is ook sterk, alleen Herbstzeitlose wil maar niet echt aanslaan bij mij.

Over het geheel iets minder dan Nera en enkele andere albums, maar toch uiterst genietbaar. Misschien moet ik deze trouwens nog eens vaker horen om de echte waarde hiervan in te schatten.