Sarah Siskind - Studio . Living Room (2006)

Folk

10. I Am Listening
  11. Building a Road
  12. How Do I Let It All Go
avatar van levenvergeten
Tijdens het concert van Bon Iver in Paradiso afgelopen keer, coverde zijn band samen met Bowerbirds het nummer 'Lovin's for Fools', slechts begeleid door een gitaar. Dat was wonderschoon, en na wat speuren ben ik deze cd dan helemaal tegengekomen. Het val ietwat tegen, het eerste nummer is duidelijk het beste nummer van de plaat, maar dat kan ook komen doordat de Bon Iver/Bowerbirds-versie nog steeds met een gouden stempel in mijn geheugen gegrift staat.

De rest vind ik eerlijk gezegd niet zo bijzonder. Ze heeft een aardige stem, doet denken aan bijvoorbeeld Ane Brun, maar het weet me nergens te raken. Een vrij doorsnee 'meisje-met-gitaar' plaatje dat maar niet echt tot leven wil komen. Het luistert lekker weg op de achtergrond, maar de sprankeling mist op het eerste nummer na volledig. Jammer, maar ik hoop dat ze op haar volgende album nog een nummer aflevert van het kaliber van de opener. Ze kan het namelijk wel.

avatar van thebestfreaks
Ik zit nog een beetje te twijfelen met deze cd. Ik heb die Bon Iver ervaring niet, en heb ook minder met het eerste nummer dan bijvoorbeeld met This is My Face of Fool From the Start of. Er staan heel erg mooie nummers tussen, maar het niveau van de cd is niet constant. Ik vind het een intense sfeer, soms wat trubbelig, maar uiteindelijk een mooie luisterervaring. Vandaar 3,5*
De twijfel zit'm erin of deze 3,5* nog naar boven gaat. Maar daar ga ik over een tijdje nog eens over in intern beraad.

avatar van spoon
levenvergeten schreef:

3 jaar later kom ik dan versie van Dry the River tegen en ben zwaar onder de indruk...De versie van Bon Iver is ook wonderschoon inderdaad.

YouTube - Dry The River - Lovin's For Fools by Sarah Siskind (live)

YouTube - Lovin's For Fools (Sarah Siskind Cover) - Bon Iver @ Pabst