E.S.T. - Live in Hamburg (2007)

Zweden
Jazz
Label: ACT

1. Tuesday Wonderland (13:13)
  2. The Rube Thing (14:23)
  3. Where We Used to Live (8:34)
  4. Eighthundred Streets by Feet (9:36)
  5. Definition of a Dog (18:37)
  6. The Goldhearted Miner (7:03)
  7. Dolores in a Shoestand (17:39)
  8. Sipping on the Solid Ground (7:59)
  9. Goldwrap (6:15)
  10. Behind the Yashmak (15:32)
avatar van heicro
Sinds kort in mijn bezit. Wat een waanzinnig goed live album is dit zeg.
De energie en de speelvreugde spat ervan af. EST sloeg een brug tussen pop en jazz, wat vooral op mijn favoriete nummer "Eighthundred Streets" valt te horen.
Wat was hij een virtuoos pianist, een van de beste van zijn tijd.
Het is diep te betreuren dat hij op zo'n jonge leeftijd door een noodlottig ongeval van ons heen gegaan is.

avatar van Fredericus
Dit is het enige album dat ik ken dat ik de volle 5 punten geef, E.S.T. heeft veel goede albums maar dit is gewoon meesterlijk! Of eigenlijk dan goddelijk aangezien de 9 voor de meester is en de 10 voor god

avatar van bawimeko
Eind deze maand is dit album op 4LP-vinyl verkrijgbaar. Nederlandse prijzen zijn absurd (71 piek bij velvet...), dus tot nu toe kun je het beste naar jpc.de of amazon.de....