thejazzscène
Bloodcount is een groep met de leden: Michael Formanek, Chris Speed, Jim Black, Marc Ducret en de natuurlijk leider; Tim Berne zelve. Het zijn een hoop artiesten die allen gedurende jaren '90 in hetzelfde avant-garde (minimaal geapprecieerd ofte moeilijk apprecieerbare) hoekje hebben gezeten. Nochtans hebben alle leden op artistiek vlak heel wat te bieden en staan ze toch wel op een bijzondere plaats in de jazzwereld. Een beginnend jazzliefhebber die van bebop houdt (jazz met een vast akkoordenschema) zal bij Berne's muziek geen houvast vinden. Daarvoor is zijn muziek té apart en hedendaags getint en kent die weinig harmonie. Desondanks wel goede muziek als tussendoortje dat steeds smaakt naar méér.
In Eye Contact, een nummer van zo'n 51 minuten, gaan Black en Ducret (vanaf minuut 30) met elkaar in de clinch en stijgt de energie. Later komen ook de saxen mee kibbelen. Ducret doet me hier dikwijls denken aan zijn excellente stukken op solo album 'Un Certain Malaise'. Als Black de boel met meer funk doet bloeien ontstaat een merkwaardig samenspel.