K3 - De Wereld Rond (2004)

Belgiƫ
Label: BMG

1. Liefdeskapitein (3:34)
  2. Een Ongelooflijk Idee (3:36)
  3. Dat Ik van Je Hou (3:34)
  4. Wij Blijven Vrienden (3:13)
  5. Zou Er Iemand Zijn op Mars (3:45)
  6. Fiesta de Amor (3:11)
Mooie nummers
Vooral Superhero
Fietsa De Amar vind ik wat minder

JonnieBrasco
Wat een vrolijkheid zeg. Behalve Zou er iemand zijn op mars dan, die is om het album te 'breken' dan wel weer depri.

Heb deze cd laatst moeten aanhoren op m'n werk. Veel mensen nemen hun werk mee naar huis, maar mijn collega neemt zijn huis dus klaarblijkelijk mee naar zijn werk, serieus-vrolijk meezingen dat 'ie deed! Ik werd er best melig van, maar alles is beter dan de hele dag Sky Radio.
Het wereldmuziek gehalte is denk ik trouwens best van educatief en vermakelijk (voor kinderen dan) niveau; ouderwets als ik nu al ben zou ik mijn eigen kinderen (als ik die ooit krijg) denk ik liever K3 voorschotelen dan bijv. TMF. Maar ja, muzikaal blijft ook K3 bagger. Het gaat hier om de onbezorgde, naieve, onschuldige vrolijkheid. Dat is toch wat een kind nodig hoort te hebben.

Dit is dus een der meest roemrijke bands van Vlaanderen
Ze hebben op deze plaat blijkbaar eindelijk eens van plaatje afgewisseld

vond alle nrs. wel leuk!

nicolas
ja en niet kinderachtig hahaha

1,0
k3 heeft hier 1 leuke cd van gemaakt heel gezelig voor mijn groot ouders ik vind het ook 1 leuke cd ik vind een ongeloolijk idee de leukste met deze cd word je echt vrolijk

Bob Cremers
Hoe oud ben je.......

avatar van Thunderball
leuke cd, eerste nr was natuurlijk de knaller en met als uitschieter nr 8 en wow dat uniform staat Karen erg leuk! Alleen daarom al 4 sterren!

Bob Cremers
Een leuke meid is Karen !

0,5
zielige pakkies man

avatar van nuf
nuf
dit is wel een leuke cd

fiets is een leuk rasta-achtig nummer en echt leuk om te luisteren, net als "zou er iemand zijn op mars", wat dan weer niet zo vrolijk is als de rest van de cd. en alle chinezen is helemaal een grappig liedje hier word gesugerreerd dat alle chineze gekke mannetjes zijn die aan kong fu doen

avatar van Thunderball
dat is toch ook zo?

avatar van Madjack71
Dit is best wel een leuke cd, waarin K3 in hun show een aantal landen lieten terugkomen in de liedjes, alsook de aankleding daarvan. Niet slecht gedaan.
Hoes heeft een beetje hoog Village People gehalte maar soit.
Vaak gehoorde klacht is dat K3 muziek bagger is. Daar ben ik het niet mee eens. Het is knap om liedjes te maken die goed in het gehoor liggen en blijven hangen. Dat kan simpel klinken, maar is moelijker dan dat het lijkt. De begin liedjes van The Beatles waren ook kinderlijk eenvoudig achteraf..maar destijds een openbaring van wat je kunt doen met 3 accoorden. Ik denk dat met de tijd K3 nog wel de waardering met terugwerkende kracht zal krijgen...zoals bijv. met ABBA is gebeurd.

avatar van Madjack71
Weet je wat het zonnetje schijnt en mijn dochter is vrolijk en ik dus ook...en een beetje door deze dames en de lieflijke melodietjes. Hoppa een halfje erbij

Ik had dit album 4 of 4,5 sterren willen geven, maar er is één ding dat ervoor heeft gezorgd dat ik de score verlaagd heb. In nummer 12 van dit album, Babouchka, wordt meerdere malen het woord "Babouchka" gezongen. "Babouchka" betekent in het Russisch "oma" of "grootmoeder". Ik vind het schandalig dat de meiden van K3 dit steeds verkeerd uitspreken in dit lied. Hierdoor geven zij andere mensen die Russisch proberen te leren het verkeerde voorbeeld, maar ook mensen die geen behoefte hebben aan het leren van de Russische taal krijgen hierdoor een verkeerd beeld over één Russisch woord. Het is gewoon een regelrechte schande!

Ik vind dat Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts eerst de Russische uitspraak van het woord "Babouchka" beter moesten leren en beheersen alvorens het zingen van dat lied. Dat hebben ze niet gedaan. Zij hebben de juiste uitspraak die erbij hoort niet geleerd en hebben het overal gewoon totaal verkeerd gezongen.

Dat wordt dus 2 van de 5 sterren, een vier dus. Dat is heel naar, maar daar hebben de meiden van K3 zelf voor gezorgd. Een ander album van K3 heb ik meer sterren gegeven.