Sharpshooters - Choked Up (1997)

Hip-Hop / Jazz
Label: Shadow

1. Lifted (0:56)
  2. Heavyweight (4:11)
  3. Analyze (5:18)
  4. Fire When Ready (0:41)
  5. Funk Shack West (4:48)
  6. Jazz Confusion (3:25)
  7. Relax (3:32)
  8. Trust No One (4:58)
  9. Hot Buttered Rum (6:39)
  10. Spirits Unseen (3:48)
  11. Lazy Afternoon (0:49)
  12. Massacre (4:28)
  13. Feeling Fine (3:55)
  14. Down and Out (2:30)
  15. Sweet Talking (3:46)
  16. Relax [Reprise] (1:59)
jorisje123456
Is er iemand die dit album al volledig heeft beluisterd?

Ik ben achter deze CD gekomen door het nummer 'Analyze', het werd gespeeld in een aflevering van The Wire.
Geweldig nummer trouwens.

avatar van Osiris Apis
jorisje123456 schreef:

Geweldig nummer trouwens.

Ja, Stinkum draait dat nummer in zijn auto tijdens die achtervolging scene. Ik zocht het nummer ook. Lekker nummer, vooral die 'bel' sample.
Je hoort wel meer goede hiphop nummers op de achtergrond in The Wire, bijvoorbeeld Black Star, Masta Ace en J-Live.

avatar van FlyLo
Tijdens het weekend maar eens achter het hele album aan gaan. Ik zoek nog steeds een kandidaat voor het hiphop-album van de week

avatar van FlyLo
Totaal niet wat ik er van verwacht had maar daarom nog niet slecht. Album is grotendeels instrumentaal met een aantal uitstekende jazz-nummers. De producties stelen de show maar de raps zijn zeker niet slecht.
Deze versie van Analyze is overigens veel trager dan die in The Wire

Mb.
Sharpshooters bestaan uit Mr. Supreme en Sureshot. Samen produceren ze dit album. De jazz is overvloedig aanwezig, maar met de samples erin blijft het wel Hip-Hop. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de heren elkaar leerden kennen door middel van hun grote platencollectie, want ze weten een onmiskenbare sfeer neer te zetten. Er wordt weliswaar weinig gerapt, maar als er dan woord op het ritme valt dan is dat ook van het hoogste niveau. Zowel het nummer Relax, als Trust No One en Massacre zijn, zoals ze dat mooi in het Engels zeggen, 'instant classics. Dus alle lof naar deze prachtige plaat.

avatar van zoutzak
Heel dik album!! En 4 stemmen maar...