Harlan Cage - Double Medication Tuesday (1998)

Label: MTM

1. Blow Wind Blow (4:07)
  2. Halfway Home (4:04)
  3. Lola's in Love (3:51)
  4. Solitary Dance (3:38)
  5. My Mama Said (3:54)
  6. Dearborn Station (4:12)
  7. Defend This Heart of Mine (4:33)
  8. Restless Hearts (3:22)
  9. Lights Out for Losers (3:39)
  10. As You Are (3:59)
  11. Turn Up the Radio (4:03)
  12. Joker on the Kings Highway (3:57)
  13. No Turnin' Back * (4:13)
avatar van vielip
Te gek album van deze band! Eigenlijk zijn al hun albums meer dan de moeite waard als je van melodic rock houdt.

avatar van MetalMike
Een absolute wereldplaat. Ik heb alleen deze cd van de jongens, ooit eens een nummer (of twee!?) als steun geüpload op YT, moest er vanaf gehaald worden helaas. Kwaliteitswijs gezien is dit voor mij een klassieker, van het begin tot de waanzinnig goede afsluiter "Joker on the King's Highway", alles op het hoogste niveau. Wat een plaat, wat een plaat! AOR van het zuiverste water!
Wil ik er nog een paar aanstippen die absoluut gehoord "moeten" worden: "Solitary Dance", "My Mama Said" en de pracht parel "As You Are".
Puur genot...

avatar van vielip
Volledig mee eens! Dit is absoluut top materiaal. Ik heb al hun albums in de kast staan en het zijn allemaal pracht albums. Ik las ook dat je Diving for Pearls ergens noemde. Als je dat en dit soort bands luistert en kent dan snap je het wel

avatar van MetalMike
Ja hoor, ik hou van heel goede AOR. En dit is een schoolvoorbeeld daarvan.
Ik vraag me af wat je van Nuclear Valdez hun elpee "I Am" vindt. Het is niet echt AOR, maar vertoont zeker wel raakvlakken. De bonus track is vrij mager, maar originele elpee is van een unieke schoonheid.
Ik ga zelf zeker meer van Harlan Cage beluisteren. Als ze een echte werelldzanger hadden gehad was het een absolute top band geweest, daar ben ik zelf zeker van.

avatar van BlauweVla
Eens, dit album is super! Misschien zelfs nog beter als het het Fortune album uit 1985. Ik weet nog dat de bandleden zich erover verwonderde dat de fans het steeds over dat Fortune album hadden (voordat de eerste re-release eindelijk lukte), maar dit album lang zo massaal niet kochten. Met uitzondering van "Lola's in Love" vind ik de teksten ook wat meer volwassen op "Double Medication Tuesday". Origineel zou dit album "Ticket for Dreamers" gaan heten, maar vanwege diverse teleurstellingen in de muziekbusiness werd het veranderd naar het prachtige "Double Medication Tuesday". Eén van de teleurstellingen die erbij op kwam later, was het opkomen van illegaal muziek downloaden. Roger Scott Craig heeft er zo ook voor gezorgd dat Harlan Cage van YouTube verdween, zoals hierboven al staat. Alleen het prachtige (maar niet heel representatieve) "Can't Tame the Raven" kan ik terugvinden op een Harlan Cage Channel. Fortune is wel terug met een goed album "II" maar ik had van Harlan Cage ook nog wel meer willen hebben.

MetalMike schreef:

Man, ik heb nog nooit van die naam gehoord moet ik tot m'n spijt bekennen. Dat vind ik nou juist het mooie van een site als dit; je leert via anderen weer bands en muziek kennen waar je zelf waarschijnlijk nooit mee in aanraking was gekomen. Ik zit het album nu te luisteren en je hebt niks teveel gezegd. Klinkt erg fijn! Ik vind het op het eerste gehoor wat van het debuut van Tall Stories lijken. Ook Drivin' n' Cryin' schiet door m'n gedachten. Klankkleur van de zanger zorgt hiervoor. Leuke ontdekking. Bedankt voor de tip!

avatar van MetalMike
Graag gedaan man en volkomen mee eens! Is het leuke van een site als dit, had ik vroeger ook met LastFm voor ze daar de site naar de klote hielpen.
Ik kende de band eerst ook niet, jaren geleden via een een goede vriend leren kennen en meteen smoorverliefd op de plaat geworden!
Drivin' n' Cryin' kan ik me wel iets bij indenken, vroeger oooooit eens gehoord, maar genoeg blijven hangen dat ik je redenering begrijp!

Ah Fortune, die moet ik ook nog eens checken... nog zoveel te ontdekken...

avatar van MetalMike
Die eindsolo op "Joker on the King's Highway" doet me heel erg aan Neal Schon denken, qua klank en gevoel. Bloedmooi...