Aviv Geffen & The Mistakes - Live (2008)

geen stemmen

Israƫl
Label: Helicon

1. La Vie en Rose / Mahar (Intro) (4:54)
  2. Emesh (2:41)
  7. Boker Tov Iran (3:27)
  8. Mexico (5:22)
  9. Kshe Ata Kan (3:55)
  10. Heroin (4:34)
  11. Haim Lihyot Bah Meohav (3:14)
  12. Ze Rak Halev Shekoev Lah (3:27)
  13. Onot (3:44)
  14. Leylot Levanim (4:17)
  15. Halomot Gdolim (4:10)
  16. Yoman Masa (3:26)
  17. Shir Tikva (3:25)
  18. Sof Haolam (5:47)
  19. Ein Shamaim Balayla (5:25)
  20. Hamilhama Habaa (3:31)
  21. Gan Hahataim (3:29)
  22. Ata Po Haser Li (4:15)
  23. Mahar (3:42)
  24. Shir Hasmartutim (3:22)
  25. Livkot Leha (2:45)
  26. Hakol Mitporer (2:16)
  27. Hamihtav (4:57)
  28. Atzuv Biladaih (3:21)
  29. Ma Im Rotzim Miaviv (2:59)
  30. Uri Ur (4:25)
  35. Shomakom (5:16)
  36. Ahshav Meunan (6:31)
  37. Shahor Lavan (4:06)
Richard-x
Mooie Live registratie van de Heer Geffen dat gewoon erg goed is uitgevoerd. Ookal begrijp je niks van de teksten, verstand op nul en luister, dan begin je zo je vermoedens wel te krijgen.

Richard-x
Ja,

Dit album is heel goed te horen dat hij een geweldige zanger is als hij in zijn moedertaal zingt. Het is gewoon heel divers en zit vol variatie.
Het is duidelijk te horen hoe hij omarmd word door het volk dat daar ongetwijfeld getuige was van een super mooi optreden van een de meest sympathieke zangers die er op deze aardbol rondlopen.

De eerste 2 nummers knallen er gelijk in, de trots van Aviv is te voelen bij het horen van deze plaat, de productie is helemaal top en over de hoeveelheid nummers nog maar te zwijgen die met veel passie en energie gespeeld worden. Alles word meegezongen, ..het is een prachtig intieme sfeer die hier neergezet word.

Een paar nummers die ik er even zomaar uitpik die erg de moeite waard waren: Mexico, Emesh, Edith Piaf - La vie En Rose / Mahar, Haim Lihyot Bah Meohav (een prachtige ballad!), Sof Haolam (The End Of The World), Ahshav Meunan, Uri Ur, Im Hazman (Cry For You), & het mooie Shomakom.

(Shomakom is trouwens gezongen bij een TV Zender in Israel. Het begrip ''Rock muziek'' was des tijds niet erg populair, en sommige mensen spraken schande over zijn gedachten over het geloof.)

Een cd die je zeker moet luisteren als Blackfield fan!

Een 4* omdat ik lang niet alle nummers mooi vind. Ik zou het ook erg fijn vinden als hij bovengenoemde nummers uitbrengt in het engels .