menu

Rock over Holland (1991)

mijn stem
3,50 (7)
7 stemmen

Nederland
Rock
Label: Arcade

  1. Golden Earring - Twilight Zone
  2. Herman Brood & His Wild Romance - Sleepin' Bird
  3. Vandenberg - Different Worlds
  4. Flavium - Nightlife
  5. The Bintangs - Ridin' on the L & N
  6. Cuby+Blizzards - Window of My Eyes
  7. Livin' Blues - Wang Dang Doodle
  8. Q65 - The Life I Live
  9. Oscar Benton Blues Band - Bensonhurst Blues
  10. Harry Muskee - Brother Booze
  11. Sandy Coast - True Love That's a Wonder
  12. The Nits - In the Dutch Mountains
  13. Solution - It's Only Just Begun
  14. Ten Sharp - Japanese Lovesong
  15. Partner - Kayuta Hill
  16. I've Got the Bullets - In the Middle of the Night
  17. Loïs Lane - Amsterdamned
  18. Vitesse - Rosalyn
  19. Earth & Fire - Memories
  20. Alquin - Wheelchair Groupie
  21. Golden Earring - Buddy Joe
  22. The Dutch - This Is Welfare
  23. Urban Heroes - Never Change a Winning Team
  24. Powerplay - Make It Alone
  25. New Adventures - Come On
  26. I've Got the Bullets - It Should Have Been Me
  27. Zinatra - Love Or Loneliness
  28. Tower - See You Tonight
  29. Secret Sounds - State of Sound
  30. The Fatal Flowers - Younger Days
  31. De Dijk - Bloedend Hart
  32. Kayak - Ruthless Queen
  33. Hessel - Brother Sagitarius
  34. Vandenberg - Burning Heart
zoeken in:
5,0
Dit is echt een geweldige 5 sterren verzamelaar met een uitstekende dwars doorsnede van wat Nederland zoal heeft gepresteerd op rock gebied ( rock hier bedoeld in brede zin, incl poprock, bluesrock, en new wave). Terecht opent het album met Earrings' Twilight Zone. Geen live album , wat je beetje zou verwachten op grond van de titel, maar keurige studioversies. Iedereen van enige importantie is vertegenwoordigd (alhoewel, Hessel?). Grappige keuze voor dat kleine hitje van Ten sharp en inclusief The life i live, gekozen tot beste Nederlandse single van de vorige eeuw . Een must have verzamelaar dus voor iedere serieuze Nederlandse popliefhebber.

5,0
Bovendien staan er een paar leuke dark horses op dit album, waaronder met name Urban Heroes, Partner, Tower en Secret Sounds. Moet bekennen dat ik op die laatste na , nog nooit van deze acts gehoord had. Ten onrechte.

avatar van gaucho
4,0
Ja, ik vind met name de vele 'dark horses' wel interessant. Die tillen deze Arcade-verzamelaar ruim boven de middelmaat uit. Ik noem ook nog Harry Muskee, I've got the bullets, The Dutch, Zinatra, Flavium, Solution en Powerplay. Allemaal nummers die je niet vaak tegenkomt op dit soort verzamelaars. Of überhaupt niet. Die van Secrets Sounds is de enige keer dat ik 'm op CD heb aangetroffen en dat geldt ook voor dat vroege hitje van Ten Sharp. Ik kende ze allemaal wel overigens, maar ik heb dan ook de leeftijd dat ik kan zeggen dat in de hitlijsten in de jaren zeventig en tachtig intensief volgde.

Ook bijzonder dat het hier - voorzover ik dat heb kunnen nagaan cq. onthouden - uitsluitend gaat om de originele opnamen. Dat wil bij Arcade-verzamelaars nog wel eens anders uitpakken. Niet zelden kiezen ze vanwege rechtenkwesties of gewoon kostenbeperking voor een opnieuw opgenomen versie of een live-uitvoering, die meestal inferieur is aan de originele opname.

avatar van FrodoK
Ik mis dan wel Focus met Hocus Pocus, eerlijk gezegd.

5,0
Klopt, die had er zeker op gemoeten. Qua symforock zijn alleen Earth and fire, Kayak, Solution en Alquin vertegenwoordigd, ietwat karig.

5,0
Het mij overigens totaal onbekende Partner was een Limburgse band met een Amerikaanse sound, dat alleen al lijkt me een totaal unieke combinatie, en scoorde een top 40 hit met Kayuta Hill. Was geen lang leven beschoren maar dus wel present op deze verzamelaar.

avatar van haythijs
Leonidas55 schreef:
Klopt, die had er zeker op gemoeten. Qua symforock zijn alleen Earth and fire, Kayak, Solution en Alquin vertegenwoordigd, ietwat karig.


En als de Dijk voorbij komt ( volledig terecht trouwens) dan had ook The Scene ( destijds toch ook een naam) en Normaal erbij gemogen. Ook de Achterhoekers hebben zeker in hun beginfase fijn rockwerk afgeleverd. Als dan ook toch de Nederlandse taal erbij hoort…nouja dialect in dat laatste geval.

5,0
Normaal zeker, the Scene vind ik een twijfelgeval.

avatar van haythijs
Mwoah, een nummer als Samen. Dat rockt als een mooie tiet.
Meer dan het Japanse liefdesnummer, wat ik overigens een prima liedje vind hoor op dit overzicht.
https://youtu.be/eaVveLHj2Tg

Gast
geplaatst: vandaag om 14:42 uur

geplaatst: vandaag om 14:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.