Howling Bells - Radio Wars (2009)

Australiƫ
Label: Independiente

1. Treasure Hunt (2:45)
  2. Cities Burning Down (4:13)
  3. It Ain't You (3:17)
  4. Nightingale (4:07)
  5. Let's Be Kids (3:55)
  6. Ms. Bell's Song / Radio Wars Theme (5:27)
  7. Golden Web (3:23)
  8. Into the Chaos (3:15)
  9. Digital Hearts (3:36)
  10. How Long / To LA (9:53)
  11. Setting Sun [Live] * (4:46)
  12. Wishing Stone [Live] * (3:54)
  13. Cities Burning Down [Live] * (4:46)
  14. Treasure Hunt [Live] * (3:07)
  15. Nightingale [Live] * (4:25)
  16. Into the Chaos [Live] * (3:27)
  17. Radio Wars Theme [Live] * (3:22)
last.fm
Jammergenoeg, minder overtuigend dan het debuut.
Al blijft het toch leuk genoeg om af en toe te beluisteren.

nijme255@adsl
De singles steken alvast wel goed in elkaar.
Ik heb het dan over 2 en 8.
Verder kan het me ook bekoren al licht ik deze er even uit.
Nog altijd bovengemiddeld voor wat er zo in 1 week verschijnt aan cd's.

avatar van TerryA
niks bijzonders ... en omdat het niet eens een debut album is hadden ze beter moeten weten. ik gaf in eerste instantie een 5 uit 10 maar eigenlijk is dat terveel! saai saai en nog maals saai.

RedLightCityBoy
Hmmm, instrumentaal is deze plaat zeker niet verkeerd, vooral op: Nightingale is goed te horen dat aan de productie veel tijd is besteed. Zo komen er wel meerdere leuke stukken muziek op deze plaat voor, maar buiten dat is het niet altijd even interessant. De zangeres heeft naar mijn idee een iets te standaard geluid. Maar ondanks dat past ze toch wel aardig op dit soort rustige muzikale begeleiding. De nummers zingt ze vaak in zonder enige emotie. Dit hoort natuurlijk bij de stijl van deze band, maar jammer genoeg raakt dat mij niet. Ook vind ik de nummers niet altijd even goed geschreven. Vaak een beetje inspiratieloze stukken, die echt veel te vaak voor komen op dit soort cd's. (Vervelende refreintjes bedoel ik hier o.a. mee) Matig plaatje van deze groep.
Op zeldzame momenten is er wel kwaliteit te ontdekken bij deze band, alleen dit moet zich nog doorontwikkelen naar 1 gehele cd met stuk voor stuk top songs.

avatar van evil23
Deze tweede Howling Bells cd is wat meer poppy dan het debuut en duidelijk gericht op een groter publiek. Ondanks dat is het toch een goede plaat geworden met mooie sfeervolle tracks en dromerige vocalen. By the way : mijn hoes ziet er anders uit.

Ontzettend suffe plaat. Mocht je de band niet kennen, ga dan voor hun debuut, die staat vol leuke pop/rock

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Catchy muziek en een puike zangeres. Vooral Treasure Hunt, Nightingale en Digital Hearts vind ik erg fraai. De zure commentaren hierboven en het dito gemiddelde kan ik dan ook niet echt plaatsen.

avatar van rzasa
Een half puntje erbij. Best een fijne plaat, ik vind hem zeker niet suf.