Tom Kimmel - 5 to 1 (1987)

Label: Vertigo

1. That's Freedom (4:20)
  2. Shake (4:16)
  3. Tryin' to Dance (3:20)
  4. A to Z (4:20)
  5. True Love (4:53)
  6. Heroes (4:28)
  7. On the Defensive (3:58)
  8. Violet Eyes (3:35)
  9. Tech (2:32)
  10. 5 to 1 (6:14)
Hendrik68
That's Freedom is toch een overbekend nummer, later nog zouteloos gecoverd door John Farnham. Gek dat er nog helemaal geen reactie is geplaatst. Is best een aardig album. Violet Eyes is ook een prachtig nummer evenals het titelnummer. Niet bijzonder, maar gewoon een lekker album.

Guitars & Wings
Ik ken hem wel hoor. Hij is trouwens een amerikaan.
Leuk plaatje in de stijl van: John Kilzer, JC Mellencamp, Bryan Adams.

Hendrik68
Ja ik was ook wel verbaasd toen ik bij het land Verenigd Koninkrijk stond. Ik heb echter nog niet de moeite genomen om dit op waarheid te checken. Maar het is dus een Amerikaan.

Hendrik68
Vanavond weer eens gedraaid. Blijft een lekker album van deze man uit Memphis Tennessee. Iedereen die Bryan Adams goed vindt vindt dit ook goed. Qua niveau vergelijkbaar met het album Cuts like a knife van Bryan Adams. Er staan 3 stemmen van 3,5 bij dit album en daar komt mijn 3,5 ster nog eens bij. Ik denk dat dat een juiste score van dit album is. De opener is gewoon geweldig en een mini klassiekertje, ook de directe reden om het album in 1987 aan te schaffen. De rest van het album luistert prettig weg. Paar rockertjes, paar leuke ballades. Gewoon een Bryan Adams album, zelfde sound, zelfde stem, alleen de artiest heet anders. Er staat nog een album van de beste man op MM, maar ik heb nooit meer wat van hem vernomen. Volgens wiki woont hij tegenwoordig in Memphis Tennessee met vrouw en dochter en geeft hij o.a. les in songwriting.

Parlotones
Ik heb weer een hobby erbij, heb al jaren 2 Hit Dossiers boeken in huis, en die heb ik weer voor de dag gehaald. En ben bij de K begonnen om te kijken of er nog [vooral] 80's songs in staan die ik nog niet ken of wel ken maar totaal vergeten ben. En zo kwam ik bij Kimmel ,Tom terecht en de tip That's Freedom 21-11-87 en dacht hé dat is toch een titel song John Farnham, en dan blijkt dat T K het origineel gemaakt heeft. Weer wat geleeerd, Ik ga verder....

avatar van gaucho
Ja, dat was een lekker meezingbaar singeltje destijds, waarvan het me altijd heeft verbaasd dat het geen hit werd. De versie van John Farnham deed het een paar jaar later iets beter, maar die was veel gestroomlijnder, met iets meer elektronische begeleiding, als ik me goed herinner. De versie van Tom Kimmel is Amerikaanse standaardrock met een echt bandgevoel, dus met echte bas en drums.

De LP vond je in de jaren tachtig overal in de uitverkoopbakken, dus kennelijk had de platenfirma hier wel hoge verwachtingen van. Ik heb mijn exemplaar voor naar ik meen 2,50 uit de bakken van de Free Record Shop geplukt, als ik me goed herinner.

Degelijke stadionrock in de stijl van Bryan Adams en John Mellencamp, maar net iets minder goed als die twee. Al zitten er wel een handvol aardige nummers bij. Violet eyes is bijvoorbeeld een heel mooie ballad. En A to Z kwam ik later nog eens als cover tegen op een album van Joe Cocker.

Tom Kimmel met 5 to 1 alweer uit 87. Tempus fugit absoluut. Lees vergelijkingen met Bryan Adams, zeker en John Melkencamp, die toch eigenlijk veel rootsier ware los van zijn beginjaren. Maar Springsteen is ook niet ver weg zeker bij het titelnummer wat ook zeer verhalend ware. That's Freedom was destijds de single en gewoon hartstikke goed. Later gecovered door ene John Farnham die daar dan wel weer een hit( je) mee scoorde. Hoe onrechtvaardig kan het zijn. Heb zelf ook nog het oude vinyl staan. Draai deze nog geregeld ja en blijft genieten. Eigenlijk een album wat heel toegankelkjk is en toch ook kwalitatief dik in orde. A to Z waarlijk een zeer fraaie ballad. Geen slecht woord over dit album. Dik in orde. En het luistert lekker weg. De beste man maakt nog steeds muziek op kleinere schaal, treedt ook nog op en geeft geregeld muziek seminars waar je je op kunt inschrijven. Correspondeer al tientallen jaren met hem en krijg geregeld dat soort uitnodigingen en prachtige foto's van waar ie woont en gaat.