Venetian Snares - 7 Sevens Med EP (2000)

Canada
Electronic
Label: Low Res

1. From the Snare (4:29)
  2. More Drugs N Bass (5:17)
  3. More Drugs Less Love (5:08)
  4. Number Seven (4:35)
avatar van Onderhond
Af en toe waag ik me weer aan wat Venetian Snares werk, maar beter dan die eerste (Making Orange Things) zal het wel niet worden vrees ik. Of het moet die nieuwe release op Planet Mu zijn. Nooit geraffineerd genoeg, anderzijds nooit hard en opvallend genoeg. VS blijft voor mij van twee walletjes eten, en faalt daarmee meestal op beide vlakken.

Deze EP is vooral hard gestomp en geratel, maar wanneer ik vergelijkingen maak met andere breakcore artiesten (heeft deze muziek toch het meeste van weg), lijkt het allemaal duf en flauw. Niks leuks of geinigs, of hard en snerpend. Zo'n "From The Snare" gaat stevig tekeer, maar slaagt er toch in om barweinig effect te hebben. Klinkt nogal dof en zelfs bijna saai. "More Drug 'N Bass" speelt met een identieke sound, legt alleen z'n ritmes wat anders.

En ook "More Drugs Less Love" blijven op gelijkaardige manier voortbeuken. Als je even niet oplet is de EP voorbij en denk je nog steeds bij hetzelfde nummer te zitten. Muziek die te weinig te aandacht op zichzelf vestigt, zeker voor zo'n lawaaierige muziek. Dan loopt er op zo'n Peace Off label toch veel meer talent rond. Dit is op zich wel grappig, ik zal me ook niet snel storen aan dit soort muziek, maar veel positieve reacties lokt het ook niet uit. 2*

Zieke 'breakcore' van Mr. Snares. Elke track hier is in 7/4 maat geschreven en de ritmes blijven uitdagend om naar te luisteren. Geen enkele maat herhaalt zich.
Veel distortion, glitchy snare-rolls en gabberkicks. De BPM's liggen (ver) boven de 200. Enorm energiek, adrenaline-opwekkend en ook technisch erg knap vervaardigd.
Venetian Snares zei zelf (in een recent interview voor The Wire) dat hij tijdens het schrijven van deze tracks de hele nacht crack rookte, een paar uur sliep, en toen de tracks bijschaafte totdat hij de sound had gemaakt die hem de crackrush gaf.... 'nuff said.... 4*