Little River Band - Help Is on Its Way (2002)

Australiƫ
Label: Disky

1. It's a Long Way There (4:15)
  2. Happy Anniversary (4:02)
  3. One for the Road (3:58)
  4. Curiosity (Killed the Cat) (3:43)
  5. Home on Monday (3:56)
  6. Mistress of Mine (5:18)
  7. Broke Again (3:26)
  8. Middle Man (4:29)
  9. Reminiscing (4:14)
  10. Help Is on Its Way (4:02)
  11. Lady (4:57)
  12. Forever Blue (5:07)
  13. Lonesome Loser (3:55)
  14. Man on Your Mind (4:08)
  15. The Other Guy (2:51)
Father McKenzie
De Australische Eagles zou je ze kunnen noemen.

Home On A Monday, Reminiscing, Lonesome Loser, Help Is On Its Way en It's A Long Way There zijn toch redelijke hits geweest, en destijds kregen die gasten véél airplay, toch op Vlaamse zenders, zeer terecht trouwens.

Op dit verzamelalbum staan de grootste hits die de Little River Band gehad heeft. De Australische Eagles is inderdaad wel een goede omschrijving van de muziek van deze band. Of.... band... De leden namen hun partijen apart op en toerden zelfs apart. Ze kwamen elkaar voornamelijk tegen op het podium.
Misschien dat dat één van de redenen is dat hun albums ook nogal wisselend van kwaliteit zijn en voor mij een verzamelalbum dus een prima oplossing is voor deze band.

Overigens ligt de nadruk - terecht - op de periode met Shorrock als zanger. Zo blijft er (ondanks de vele wisselingen binnen de band toch) een vrij coherent album over.
The Other Guy met Farnham past goed bij het andere materiaal. 'Forever Blue' is dan een beetje de vreemde eend in de bijt, maar bij een verzamelalbum met hits kun je eigenlijk niet om het nummer heen.