Solex - The Laughing Stock of Indie Rock (2004)

Electronic / Pop
Label: Discmeister

1. Yadda Yadda Yadda No.1 (2:04)
  2. A Round Figure (2:45)
  3. The Boxer (4:06)
  4. Honkey Donkey (3:32)
  5. You're Ugly (2:38)
  6. Hot Diggitydog Run Run Run (2:49)
  7. Fold Your Hands Child, You Walk Like an Egyptian (1:39)
  8. My B-Sides Rock Your World (3:10)
  9. On an Ordinary Day (2:41)
  10. The Show Master (3:12)
  11. Take That Gum Out! (2:30)
  12. You've Got Me (6:53)
avatar van titan
titan (crew)
Dit is toch wel het minste album van Solex tot op heden. Het klinkt allemaal wel erg gewoontjes, terwijl de charme van haar vorige albums juist de Rivellafactor daarvan is. 3*.

Mij boeit het niet erg. Leuk geknutsel hoor, maar wel een heel hoog arty-gehalte. Té hoog, en dan is het niet leuk meer.
Kom ik zet Spinvis maar weer eens lekker op

avatar van starbright boy
Maar wel bij deze door mij genomineerd voor de leukste albumtitel van 2004.

En de songtitel Fold Your Hands Child, You Walk Like an Egyptian maakt me ook nieuwsgierig.

avatar van Yak
Yak
starbright boy schreef:

Geweldig!!! Dat zie ik nu pas.

avatar van Ludo
na het mindere low kick and hard bop vond ik dit toch wel verfrissend. Meer richting gekke Japanse rock (Deerhoof dus.. als die uit Japan komen)

avatar van Paalhaas
De titel is bedoeld als een schop in de zak naar iedereen die indie-rock als een genre ziet. Mevrouw Esselink is namelijk (met recht) van mening dat indie-rock enkel aangeeft dat de muziek op een onafhankelijk label wordt uitgegeven. Over het album zelf: dit is weer een prachtig album dat op weergaloze wijze is volgeknipt om weer op onnavolgbare wijze coherent te wezen waar niemand dat voor mogelijk hield. Hulde aan de grootste Nederlandse muzikant van het moment! 3,5/5