Curious - Arrhythmia (2008)

geen stemmen

Duitsland
Label: Sonorium

1. Resurrection (4:47)
  2. Days (3:21)
  3. Slowly Decaying (4:36)
  4. To Run (3:27)
  5. Ashes Down (4:55)
  6. J. Mary (Sweetheart) (3:24)
  7. Face a Wall (4:47)
  8. Dazzled (4:29)
  9. The Way to Nowhere (3:41)
  10. Holy Ground (4:59)
  11. Thrill B (4:14)
avatar van reptile71
Een heel aardige wavy rockplaat van deze Duitse band. De zanger zingt weliswaar met zo'n sterk dialect Engels dat ik hem soms zelfs niet kan verstaan, maar zingen kan hij zeker. Ik moet bij het horen van dit album steeds denken aan The Search. Misschien komt het door het stemgeluid van de zanger, hoewel deze zanger volgens mij hoger zingt, maar het zal ook het type muziek zijn. Invloeden van de bekende wave bands schemeren ook hier duidelijk door, hoewel soms wat neigend naar een wat meer standaard rockgeluid.

Nummers die er tot nu toe uitspringen zijn:
Slowly Decaying - het pianogeluid in dit nummer doet me sterk denken aan Ultravox. Mooie gevoelige refreinzang en gewoon een nummer dat lekker in het gehoor ligt en al snel blijft hangen.
Dazzled - Lijkt al direct iets bekends te hebben, maar ik kan niet plaatsen waarvan. (The Search is daar grootmeester in, wat verder overigens helemaal niet erg is). Het nummer is verder prachtig uitgewerkt met mooie zang, zeker in het tweede gedeelte van het nummer, waar de zanger van kopstem naar laag gaat, erg knap gedaan.
Holy Ground - begint met het typische dromerige The Cure gitaargeluid. Muzikaal mooi nummer, het heeft alleen zeker naar het einde toe niets meer met wave te maken, maar het lijkt dan eerder op Snowy White qua gitaarsolo.
Thrill B - is eigenlijk een non-album track die erachter is gezet, valt ook wat uit de toon van het album, maar zal het op een dansvloer vol zwartgeklede mensen zeker goed doen. Is volgens mij ook een clubhitje geweest in Duitsland en daarom erbij gezet op het album.