Boubacar Traoré - The Best Of (2003)

Alternatieve titel: The Bluesman from Mali

Mali
Wereld
Label: Wrasse

1. Bebe Bo Nadero (4:29)
  2. Kar Kar Madison (5:38)
  3. Soundiata (6:09)
  4. Mancipera (5:27)
  5. Mali Twist (7:00)
  6. Macire (4:46)
  7. Les Enfants de Pierrette (5:36)
  8. Dounia (6:33)
  9. Mouso Teke Soma Ye (6:14)
  10. Tounga Mogni (4:21)
  11. Maou Leye Mara (4:26)
  12. Je Chanterai Pour Toi (5:57)
  13. Santa Mariya (5:35)
avatar van potjandosie
een prima instapalbum voor degenen die kennis willen maken met de muziek van 1 van de grootste "blues men" uit Mali. de ander is uiteraard Ali Farka Toure die wel de Afrikaanse John Lee Hooker werd genoemd. deze meestergitarist is helaas in 2006 op 66 jarige leeftijd overleden. wellicht voor de liefhebbers van deze grootmeesters des te meer reden om het geplande concert van de inmiddels 70 jarige Boubacar Traore op vrijdag 30 juni 2023 bij te wonen (podium Grounds, Rotterdam). de 13 tracks op dit album zijn als volgt samengesteld: 4 tracks van het album "Macire" (2000), 4 tracks van "Sa Golo" (1996), 1 track van "Kar Kar"(1992), 1 track 4) Mancipera van het album "Wanita" van Rokia Traore. van de overige 3 tracks (5,10 en 11) verschenen nooit eerder commerciële opnames. de nummers op deze verzamelaar zijn persoonlijk gekozen door "The Bluesman From Mali" zelf.

potjandosie, ik was er gisteren in Grounds, bij een geweldig optreden van deze Malinese blues gitarist. Hij speelde een aantal nummers van deze 'best of'. Heel speciaal gisteren was de inbreng van de mondharmonicaspeler die de toch wel oude, breekbare Boubacar prima begeleidde. Verder was Boubacar nog prima bij stem.
Inderdaad is dit een prima 'instapper' hoewel ik zelf wat meer hou van de intiemere Boubacar, zoals gisterenavond.
Fijn dat je nu ook participeert op Music Meter, want de Afrikaanse muziek, ook de desert blues is hier nog een redelijk ondergeschoven kindje.