Wild Light - Adult Nights (2009)

Label: StarTime

1. California on My Mind (2:31)
  2. New Hampshire (3:57)
  3. Canyon City (3:31)
  4. Surf Generation (3:37)
  5. Call Home (4:21)
  6. Heart Attack (3:21)
  7. Future Homes (3:22)
  8. The Party (Oh, My God!) (4:31)
  9. My Father Was a Horse (2:43)
  10. Lawless River (3:51)
  11. New Year's Eve (4:20)
  12. (Surfer's Reprise) (1:08)
  13. Red House (3:43)
Het is maar goed dat de release van Adult Nights begin maart plaats gaat vinden want op moment van schrijven is het nog iets te veel winter voor dit zonnig klinkende plaatje. Oh? U wilde juist verwarmd worden? In dat geval zorgt Wild Light misschien wel voor de juiste toon.
Dit debuut-album straalt een hoop warmte uit en bevat degelijke pop-rock nummers. Vier jongens die samen zijn opgegroeid, een bandje zijn gaan vormen en nu dan hun kunsten aan de wereld kunnen laten horen. Zo schijnt het verhaal te gaan en dit album straalt het ook uit.
Er wordt mooi gezongen, er wordt uitstekend gemusiceerd, alleen is het soms wat saai door degelijkheid. Nergens wil het echt spannend worden. Maar eerlijk is eerlijk: daar vraagt deze muziek eigenlijk ook helemaal niet om.
Toen ik dit hoorde moest ik gelijk denken aan het debuut van The Thrills (kent u ze nog?!). Ook dat was gewoon een mooi album. Magic Numbers; ook zo'n band. Waar ik dan ook een beetje bang voor ben is het feit dat ze met dit album prima gaan scoren, dat ze veel potentie hebben om met nog veel fraaiere albums te gaan komen maar dat het hier wel eens bij zou kunnen blijven.
Okee, dit is voor de feiten uit gaan lopen. Laten we eerst maar eens kijken hoe Adult Nights het gaat doen. Van mij mogen ze eigenlijk best gaan scoren want het is gewoon een uiterst sympathieke plaat en sympathiek mag dan misschien niet zo opwindend zijn maar een licht lentebriesje doet nooit kwaad toch?!
Is er nog een hoogtepunt aan te wijzen? Misschien Call Home vanwege de toevoeging van de blazers maar eigenlijk vind ik dat nog best een lastige vraag puur omdat alle nummers wel degelijk klinken en kwalitatief dicht tegen elkaar aanschuren.

Categorie: sprankelende gitaarpop.

avatar van Mctijn
Constante cd, kabbelt leuk voort, maar heeft volgens mij een beperkte houdbaarheid. Doet me qua geliktheid denken aan bands als La Rocca en The Feeling. Niet top, gewoon aardig.