A R Rahman - Slumdog Millionaire (2008)

India
Score / Pop
Label: Interscope

1. O... Saya (3:34)

met M.I.A.

2. Riots (1:59)
  3. Mausam & Escape (3:53)
  4. M.I.A. - Paper Planes (3:23)
  5. M.I.A. - Paper Planes [DFA Remix] (5:49)
  6. Ringa Ringa (4:15)

met Alka Yagnik en Ila Arun

7. Liquid Dance (2:59)

met Palakkad Sriram en Madhumitha

8. Latika's Theme (3:09)

met Suzanne D'mello

9. Sonu Nigam, Mahalakshmi Iyer en Alisha Chinai - Aaj Ki Raat (6:07)
  10. Millionaire (2:44)

met Madhumitha

11. Gangsta Blues (3:42)

met BlaaZe en Tanvi Shah

12. Dreams on Fire (4:08)

met Suzanne D'mello

13. Jai Ho (5:19)

met Sukhwinder Singh, Tanvi Shah, Mahalakshmi Iyer en Vijay Prakash

neo
Rahman mocht een Golden Globe in ontvangst nemen voor zijn score.

avatar van Bubblez
Echt, ik bn helemaal into Jai Ho. Wat een heerlijk nummer. Én genomineerd voor een Oscar. Ik lees overal dat Rahman nog veel betere nummers gecomponeerd heeft, dus ik ben op zoek.

winner of oscar - best soundtrack / music score ... on sunday!

neo
Zal erom gaan spannen denk ik; Rahman of Desplat.

Social_Mask
Bubblez schreef:

Ik ken de beste man van de vele Hindoestaanse films die ik heb gezien. Wat mij te binnen schiet is de score van de film genaamd Taal. Daarnaast vond ik zelf de muziek van de films Swades en Guru erg mooi.

RedLightCityBoy
Vandaag de film gezien en er komt een nummer in voor wat later is gesampeld in dat redelijk recente nummer van Jay Z's: Swagger Like Us. Weet iemand welk nummer dat orgineel is?

EDIT, ik weet het al: M.I.A.'s "Paper Planes

avatar van Snowblood
Net de film gezien, topfilm en overdonderende goede soundtrack.

avatar van JohnWilliams
Deze moet ik nog maar eens gaan beluisteren.
Ik hoor toch echt hele slechte berichten over deze score ondanks het feit dat deze score een oscar won.

avatar van Dwejkk_
Latika's Theme

Hughsie schreef:
winner of oscar - best soundtrack / music score ... on sunday!

told you so!

avatar van JohnWilliams
Inderdaad, en dat is erg jammer want deze muziek had niet mogen winnen.

Geniale score. Krijg gelijk weer zin om de film te zien!

avatar van Serpico
Jammer dat de soundtrack overal zo onbetaalbaar is, want hij is werkelijk geweldig.

neo
Hier valt de prijs best mee; link. En daar komt enkel nog 1.79 pond voor verzendkosten bij.

avatar van Nicolage Rico
Met film beter dan zonder film, maar toch meer dan de moeite waard. Paper Planes kon ik nooit echt waarderen, maar het nummer paste zó goed bij de scene. Mooiste scene voor mij. Nu vind ik het zelfs een goed nummer.

Normaal niet helemaal mijn ding, maar de muziek zorgde mede voor een mooie kijkervaring.

avatar van Serpico
neo schreef:
Ik kan helaas niet met credit card betalen... Binnen de grenzen van het land kan ik hem niet goedkoop vinden.

neo
Ga naar marktplaats.nl en zoek op de titel. Dan vindt je onder soundtrack cd's een aanbieding van 11,99 inclusief verzendkosten.

avatar van flezki
ik ken dan alleen jai ho maar reken maar dat ik meer dan deze man wil horen

Ik had toch iets beter verwacht. Deze score is zeker geen oscar waard. Het nummer Jai Ho kende ik van The Pussycat Dolls maar dat vind ik dan toch wel beter.

avatar van Booyo
Soundtrack past goed in de sfeer van de film, maar de nummers bevallen me helemaal niet om los daarvan te beluisteren.. Paper Planes (ook de remix) daarbij uitgezonderd.

rvanrooden
Voor 5 euro in de afprijsbakken van freerecordshop gevonden. Het sterke punt aan dit album is dat de muziek eigenlijk perfect bij de film past. Bij ieder nummer zie je de film zo voor je ogen voorbij spelen. In tegenstelling tot de post boven mij vind ik de muziek afzonderlijk gezien erg goed luisterbaar. De soundtrack straalt vanzelfsprekend op alle fronten India uit, maar niet op zo'n drastische manier dat je als westerling er totaal geen binding mee voelt.

avatar van 2MY
2MY
Sterke soundtrack van een schitterende film!

Oosterse popmuziek met Westerse dance-elementen zonder dat het allemaal als geforceerd overkomt.

Enkel de vocale bijdragen van MIA passen niet echt in het plaatje en halen de uiteindelijke score licht onderuit. Paper Planes is een terechte alternatieve hit geweest, maar die remix hadden ze er niet echt bij moeten zetten.

Toptracks zijn Jai Ho - Mausam & Escape - Latika's Dream en de disco-stamper Aaj Ki Raat (had zo van Donna Summer kunnen zijn).

Uiteindelijk dus geen traditionele score, maar een oosters-getinte pop/disco plaat die wel degelijk los van de film beluisterd kan worden.

Deze ga ik beslist nog dikwijls opzetten. ****

avatar van Srananbloke
Jai Ho is inmiddels uitgegroeid tot een stukje cultureel erfgoed in India. Tijdens een reis door India bezocht ik de grens tussen India en Pakistan in de staat Punjab, het is de enige grens tussen India en Pakistan die voor iedereen (uiteraard met de juiste papieren) is opengesteld.

Rond zonsondergang, als de grens wordt gesloten, vindt er een kleurrijke sluitingsceremonie plaats waarin Indiase en Pakistaanse grenswachten met veel geschreeuw en bewegingen (maar verrassend genoeg best gebroederlijk) de strijd met elkaar aangaan. Duizenden mensen wonen deze grensceremonie dagelijks bij omdat het van beide kanten van de grens het meest nationalistische in iedereen naar boven haalt, maar vooral op een symbolische en grappige manier.

De grensceremonie wordt aan beide kanten van de grens vooraf gegaan door nationalistische muziek. En 1 van de nummers die vanaf de Indiase kant luidkeels wordt meegezongen is.....juist, Jai Ho

Sinds ik die grensceremonie heb gezien, staat Jai Ho voor mij niet meer synoniem voor dat dansje in Mumbai, maar voor duizenden nationalistische Indiërs en Pakistanen in Punjab. Je moet het gezien hebben om het te begrijpen

avatar van Bubblez
@ Srananbloke: Leuk om te weten! Thanx